Jak udělat ředkvičkové pickles? Kvašená zelenina je blahodárná pro naše tělo
Pickles neboli kvašená zelenina je přírodní zásobárnou vitaminů i minerálů, která by neměla v našem jídelníčku chybět. Jedná se o prastarý způsob konzervace zeleniny, který využívaly již naše babičky. Poradíme, jak se pickles připravuje.
Mléčné kvašení je kvasný proces bez přístupu vzduchu, při kterém bakterie vyrábí z jednoduchých sacharidů kyselinu mléčnou. Pro svůj velký obsah probiotických bakterií je velmi oblíbené při dodržování zdravé a přirozené výživy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ředkvičkové pickles
Na báječné pickles s ředkvičkami a koprem si připravíme 2 svazky ředkviček, dále 1 kávovou lžičku kopru, 500 ml vody, 4 stroužky česneku, 1 polévkovou lžíci soli, 1 list kapusty nebo zelí na přikrytí.
- Na dno čisté sklenice položíme kopr a hrubě nakrájený česnek, poté na ně naskládáme ředkvičky.
- Ve vodě rozpustíme sůl a tímto lákem zalijeme ředkvičky. Poté ředkvičky přikryjeme kapustovým nebo zelným listem, případně zatížíme sáčkem naplněným lákem, aby byly ředkvičky potopené. Ve sklenici necháme 1,5 cm volného místa a uzavřeme ji.
- Sklenici postavíme v kuchyni na linku na 5–10 dní, poté ji přemístíme do chladničky - zelenina vydrží až 6 měsíců.
Stejným principem zdravého kvašení se připravuje také národní korejský pokrm a tím je kimchi. Pojďte si připravit podle videoreceptu tuto zdravou pochoutku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 19 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Jak na fermentování potravin? Prodlužme životnost oblíbené zelenině a připravme si tak dávku probiotik ve skleničce
Jak uvařit sirup nebo med ze sedmikrásek. Máme pro vás další specialitu našich babiček
Komentáře