Den pralinek
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Temperování čokolády je proces, při kterém dochází k narušení krystalické mřížky kakaového másla a k její následné stabilizaci. Stručně řečeno - čokoláda po temperaci rychle tuhne, je saténově lesklá a příjemně křupavá.
Čokoláda, která není temperovaná, špatně tuhne, na vzduchu rychle šedne, v ledničce se orosí a naše prsty na ní zanechávají nepěkné otisky. Pralinky z netemperované čokolády nekřupají a nelesknou se. Jak na to, aby byly dokonalé?
Kalendář Celý kalendář
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Více o významném dni
Při temperování se neobejdeme bez teploměru:
Pralinky z temperované čokolády jsou krásně lesklé, křupavé a pevné. Hezky zabalené do krabičky budou luxusním dárkem pro maminku, babičku nebo přítelkyni.
Přidáno před 37 minutami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře