7 oblíbených jídel, která připravíme z bedel. Pokud jsme je právě přinesli z lesa, můžeme se hned pustit do vaření
Jakmile po deštích začnou růst houby, patří bedly mezi nejhojněji se vyskytující. Bedla vysoká i bedla červenající jsou velmi oblíbené v kuchyni a mají-li zrovna příznivé podmínky k růstu, za chvíli jich nasbíráme plné košíky.
Bedly doma rozložíme do jedné vrstvy. Zpracujeme je co nejdříve, pokud možno v den sběru. Používáme pevné a zdravé klobouky mladých bedel. Nožky jsou tužší a potřebují delší tepelnou úpravu. Z našeho receptáře jsme vybrali ty nejoblíbenější recepty na chutné zpracování bedlí.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Houbaření je oblíbenou zálibou, a pokud z výpravy doneseme i něco k obědu, určitě budeme mít radost. Buďme ale opatrní a sbírejme pouze druhy, které spolehlivě poznáme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 9 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 10 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 19 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Komentáře