Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat dobré lečo? Jde především o správný poměr surovin, které přidáme ve správném pořadí
Zdroj: Top recepty

Dobré lečo - to není nic složitého, stačí použít správné suroviny ve správném poměru a přidávat je ve správném pořadí. Poradíme, jak na to, aby se lečo zaručeně povedlo.

Lečo je jednoduchý pokrm, ke kterému se rádi vracíme. Základem jsou rajčata, papriky a cibule, které připravíme v hrnci na tuku. Kdo chce, přidá vajíčka a uzeninu. Podávat můžeme jednoduše s pečivem, ale lečo se dá použít i jako základ mnoha dalších jídel (např. zapékaných), můžeme ho také dávat pod maso nebo na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.  

Jak uvařit nejlepší lečo, popisujeme v dalším článku:

Správný poměr surovin do leča

Obvyklý a osvědčený poměr je dát na jednu dávku cibule dvě dávky rajčat a čtyři dávky paprik

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a do hrnce ji na tuk dáváme jako první, potřebuje nejvíce času.
  2. Až po chvíli přidáme papriky zbavené semínek, které nakrájíme na proužky. Použít můžeme různě zbarvené papriky - červené, zelené, žluté.
  3. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kostky. Komu vadí slupky z rajčat, může je nejprve oloupat. Barvu rajčat ještě zvýrazníme přidáním menšího množství rajčatového protlaku.

Lečo vaříme především v druhé polovině léta, když je dostatek čerstvé plodové zeleniny. Na zimu si základ leča snadno zamrazíme nebo zavařímeJak zavařit lečo, poradí náš další článek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více