Jak udělat dobré lečo? Jde především o správný poměr surovin, které přidáme ve správném pořadí
Dobré lečo - to není nic složitého, stačí použít správné suroviny ve správném poměru a přidávat je ve správném pořadí. Poradíme, jak na to, aby se lečo zaručeně povedlo.
Lečo je jednoduchý pokrm, ke kterému se rádi vracíme. Základem jsou rajčata, papriky a cibule, které připravíme v hrnci na tuku. Kdo chce, přidá vajíčka a uzeninu. Podávat můžeme jednoduše s pečivem, ale lečo se dá použít i jako základ mnoha dalších jídel (např. zapékaných), můžeme ho také dávat pod maso nebo na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
Jak uvařit nejlepší lečo, popisujeme v dalším článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Správný poměr surovin do leča
Obvyklý a osvědčený poměr je dát na jednu dávku cibule dvě dávky rajčat a čtyři dávky paprik:
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a do hrnce ji na tuk dáváme jako první, potřebuje nejvíce času.
- Až po chvíli přidáme papriky zbavené semínek, které nakrájíme na proužky. Použít můžeme různě zbarvené papriky - červené, zelené, žluté.
- Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kostky. Komu vadí slupky z rajčat, může je nejprve oloupat. Barvu rajčat ještě zvýrazníme přidáním menšího množství rajčatového protlaku.
Lečo vaříme především v druhé polovině léta, když je dostatek čerstvé plodové zeleniny. Na zimu si základ leča snadno zamrazíme nebo zavaříme. Jak zavařit lečo, poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Co připravit z rajčat. Hodí se na saláty, k vaření i zavařování
Komentáře