Z rajčat, paprik a cibule vaříme oblíbené lečo. Jak ho nejlépe zavařit na zimu? Poradíme spolehlivé postupy
Lečo je oblíbené letní jídlo, které připravujeme z krásně vyzrálých rajčat a paprik. Stačí několik surovin a jednoduchý pokrm je na stole. Vyzkoušejme oblíbené zavařování, abychom si lečo uchovali pro pozdější použití.
Článek z magazínu
Jak uvařit lečo
Lečo se připravuje z cibule, papriky a rajčat. Obvyklý poměr je dát jeden díl cibule, dva díly rajčat a čtyři díly papriky. Komu vadí slupky z rajčat, může je nejprve oloupat. Na tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou papriku a po chvíli rajčata. Osolíme a dusíme tak, aby se část tekutiny odpařila.
Jak naplnit sklenice
Zaváření leča je osvědčená metoda, kterou často známe ještě od našich babiček. Postup je snadný. Lečo, které jsme uvařili v hrnci, ještě zahorka lijeme do sklenic. Při nalévání použijeme nálevku, která se dá koupit v domácích potřebách. Díky nálevce zůstanou okraje sklenic čisté. Sklenice hned zavíráme, nejsnazší je použít šroubovací víčka.
Jak zavařit lečo
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno před 7 hodinami

Marinované mexické kuřecí plátky
Přidáno před 7 hodinami

Rybí filety s pikantní marinádou
Přidáno před 8 hodinami

Pomazánka s tresčími játry
Přidáno před 22 hodinami

Těstoviny se zelím a domácí konzervou
Přidáno před 22 hodinami

Smažené tvarohovo-nivové koule
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.