Jak připravit lepivou rýži? Poradíme, jak toho dosáhnout a k čemu se taková rýže hodí
Lepivá rýže není vždy žádoucí a obvykle chceme dosáhnout opaku - nelepivé rýže s pěknými a pevnými zrnky, která jsou od sebe oddělená. I lepivá rýže ale může být užitečná. Poradíme, jak lepivosti dosáhnout a k čemu takovou rýži upotřebíme.
Je mnoho pokrmů, ve kterých oceníme nelepivou rýži - jsou to často jídla slaná, ve kterých rýže tvoří chutnou přílohu. Někdy však usilujeme o rýži lepivou, a to zvláště když chystáme něco dobrého dětem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dosáhnout lepivé rýže?
- Především zvolíme správný druh rýže už při nákupu. Vyhneme se rýži parboiled, dlouhozrnné, jasmínové i basmati.
- Naopak se zaměříme na rýži kulatozrnnou, která je pro žádoucí lepivost ideální.
- Důležitý je také správný postup při vaření. Postupujeme přesně naopak, než když si přejeme dosáhnout rýže nelepivé.
- Rýži často a svědomitě mícháme - tím vznikne lepivá kašovitá směs.
A k čemu se lepivá rýže hodí? Nejlepší je na přípravu různých kaší a nákypů:
Zajímá vás, jak připravit rýži smaženou? Podívejte se do našeho dalšího článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 17 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit správně hustou makovou náplň. Čím ji zahustit nebo naředit na správnou hustotu. Vybírat můžeme z mnoha variant
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Komentáře