Jak na smaženou rýži? Je to skvělá příloha a výborné hlavní jídlo, které vyzkoušíme podle jednoduchého receptu
Dostali jste chuť na Asii? Možná byste chtěli zkusit rýži trochu jinak nebo vám zbyla rýže a nevíte, co s ní? Pojďme se spolu podívat na přípravu rýže smažené, která může být hlavním chodem či přílohou a dá se podávat s masem i bez.
Je to jednoduché a velmi chutné. Základem je předem uvařená rýže, která se smaží na pánvi. K ní je vhodné přidat pár základních surovin a za chvilku si pochutnáme na výborném jídle podle asijské kuchyně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit smaženou rýži
Na pánvi si rozpálíme rostlinný olej a připravíme míchaná vejce ze dvou vajec. Vejce odebereme či odsuneme na stranu, doplníme tuk na pánvi a přidáme zeleninu. Nejčastěji se dává cibule, česnek, mrkev a hrášek. Doporučujeme ½ hrnku cibule, ¼ hrnku mrkve, ¼ hrnku hrášku a 2 stroužky česneku. I zeleninu necháme odpočívat odloženou mimo pánev nebo stranou na pánvi. Přidáme 2 hrnky předem uvařené rýže a sójovou omáčku, promícháme a po pár minutách smícháme s uvařenou zeleninou a připravenými vejci. Dochutíme solí a pepřem, poté můžeme podávat.
Čím doplnit pokrm se smaženou rýží
Můžeme přidat maso kuřecí, vepřové či hovězí. Vhodné jsou i krevety a to předem připravené nebo doplněné k výše uvedené zelenině. A pokud máte asijskou kuchyni opravdu rádi, možná připojíte i zázvor, sezamová semínka nebo ústřicovou omáčku.
Jedná se o rychlé, jednoduché, variabilní a bezodpadové vaření. Výsledkem je talíř plný dobrého jídla. Jakou variantu přípravy smažené rýže zkusíte vy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Slaný koláč s vinnou klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční trhy v Praze provětrají peněženku: Langoš za 160 Kč, perníčky stojí 250 Kč a marcipán je za 300 Kč
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé
Komentáře