Den šunky
Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šunka je masný výrobek z vepřového, hovězího a drůbežího masa. Šunky se vyrábí z celých kýt nebo svalů z kýty a to buď sušením a uzením nebo lisováním výběrových kousků masa do tvaru válečku nebo hranolu.
Šunku můžeme vyrobit i doma a to z libového masa z kýty, plecka nebo drůbežích prsou. Podmínkou je mít k dispozici šunkovar - a to každý nemá. Jak tedy připravíme šunku bez šunkovaru? Poradíme, jak postupovat.
Kalendář Celý kalendář
Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Více o významném dni
Pokud nemáme možnost zapůjčení šunkovaru, musíme improvizovat:
Obal na šunku musíme pevně uzavřít, aby se do něj nedostala voda. Šunka se dusí ve vodě při teplotě 80 °C 1,5–2 hodiny a pak se v ní nechá vychladnout.
Přidáno před 38 minutami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Švestkové knedlíky jsou hitem nadcházejícího podzimu. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty z oblíbených těst
Komentáře