Jak používat zelí ze sáčku? Příprava je rychlá, jednoduchá a pohodlná. Poradíme obvyklý postup
Kysané zelí ze sáčku je na zpracování jednoduché a pohodlné, stačí otevřít sáček a zelí je připravené ke spotřebě. Navíc je trvanlivé, uložíme ho do chladného prostředí a použijeme podle potřeby - ať už jako přílohu nebo třeba do segedínského guláše.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zacházet se sáčkovým zelím
Kysané zelí ze sáčku bývá často příliš kyselé, proto z něho nejprve slijeme přebytečnou tekutinu. Je-li třeba, tak zelí před použitím ještě propláchneme vodou, aby ztratilo ještě více kyselosti, a vymačkáme.
Jak tepelně upravit kysané zelí ze sáčku
Když slijeme přebytečnou tekutinu, tak již postupujeme stejně, jako když připravujeme jiné kysané zelí.
- Můžeme ho např. podusit na osmažené cibulce a lehce zaprášit hladkou moukou. Takto připravené zelí podáváme jako přílohu, obvykle ke knedlíkům a pečenému masu.
- Kysané zelí je výborné podušené i jen tak, bez osmažené cibulky. Při podávání ho můžeme jen trochu omastit.
- Kysané zelí je výborné do segedínského guláše, který moc dobře chutná buď s knedlíkem nebo jen s pečivem.
- Kysané zelí lze přidávat do malých placiček - zelňáků, které smažíme na oleji.
Kysané zelí ze sáčku používáme i bez tepelné úpravy. Můžeme si ho přidat rovnou na talíř do koprové polévky nebo ho přimíchat do zeleninového salátu. Dokonce ho můžeme jíst "jen tak".
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Banana split
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře
26. 11. 2023 13:56