Jak vypadá sražený krém? Nevypadá lákavě a ani dobře nechutná
Sražený krém je chybou, kterou může udělat každý. Při šlehání bylo máslo příliš chladné nebo jsme do něj přidali mnoho tekutiny. Sražený krém musíme okamžitě napravit. Je smutné, pokud se srazí až po nanesení na dort.
Krém na dort musí být jemný, lehký a nadýchaný. Pokud tomu tak není, poznáme to velice snadno - tuk se odděluje od tekutiny v podobě sražených kousků různých velikostí. Takový krém je nevzhledný, řídký a rozhodně na dezert nepatří.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznáme sražený krém
Krém musíme několik minut šlehat, abychom poznali, jestli se srazil. První známkou sražení jsou drobné světlé kousky tuku v tmavší tekutině. Mezi prsty se hrudky nerozetřou a na jazyku mají chuť jako čerstvé máslo. Už na první pohled je vidět, že řídký krém není v pořádku a rozhodně nepůjde natřít na dort. Je několik možností, jak ho zachránit, ale nejúčinnější je postavit misku s krémem na pár sekund do horké vody a přešlehat.
Jak na výborný krém (nejen na cukroví)? Podívejte se na naše video a možná zjistíte, proč se váš krém sráží.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Jak vypěstovat sazenice josty? Zvládnete to snadno, vhodný čas na řízkování právě začíná
Časté chyby při přípravě krémů a náplní do dortů. Jak připravit krém, který se nesrazí
Komentáře