Přebytek cuket už nerozdávejte a připravte z nich skvělou mouku. S videem je to hračka
Rozdáváte přebytek cuket na potkání, protože už nevíte, co s nimi? Tak už to nedělejte. Cuketu totiž můžete snadno usušit a připravit z ní skvělou zdravou mouku. K čemu se cuketová mouka především využívá?
Pokud už si nevíte rady, co z cuket připravit, máme pro vás skvělý tip, kterým je cuketová mouka. Je perfektní k zahušťování různých polévek, omáček či směsí, a tak můžete dát sbohem klasické bílé mouce a nahradit ji touto zdravější, která vám dodá i nějaké ty vitamíny navíc.
Obsahuje hodně vody a málo kalorií, takže je dietní. Je v ní vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín P, draslík, vápník, sodík i hořčík. Cuketa si cestu do českých kuchyní i srdcí tuzemských strávníků…
Cuketová mouka krok za krokem
Díky jednoduchému návodu zvládnou cuketovou mouku připravit i začátečníci.
- Připravte si plechy a vyložte je pečicím papírem.
- Cukety omyjte, dobře osušte a nakrájejte na cca 4mm kolečka.
- Takto nachystaná kolečka cukety vyskládejte na připravené plechy.
- Sušte (klidně několik plechů) v horkovzdušné troubě na 50–55 °C.
- POZOR! Troubu nechte mírně otevřenou (třeba pomocí vařečky).
- Sušte dosucha. Cuketa se musí drobit, nesmí být ohebná.
- Takto vysušené plátky pak rozmixujte na prášek.
- Skladujte v dobře těsnící uzavíratelné sklenici.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Cuketovou mouku ocení také alergici či celiaci, kteří nemohou zahušťovat klasickou mouku, ale přesto by si rádi pochutnali na krémové polévce či omáčce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 9 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 10 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 19 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketová mouka: Nevíte, co s nekončící zásobou cuket? Hit letošního léta vás nadchne
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Polévka jako součást hlavního chodu i samostatné jídlo: Jaký druh máte nejraději?
Komentáře