

Cukety na plechu
Suroviny
- Cuketa - mladá, pevná, bez jader
- olivový olej
- 2 větší stroužky česneku
- mletá sladká paprika
- trochu chilli
- sůl, oregano
- 2 mozzarelly
Postup přípravy receptu
Olej rozmícháme s prolisovaným česnekem, solí, paprikou, chilli a oreganem.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky 0,5 cm, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nebo silikonovou fólií), potřeme z obou stran ochuceným olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud nezačnou plátky červenat.
Pak na ně rozložíme kousky mozzarelly a ještě zapečeme. Podáváme s bagetkou.
Poznámka od kuchařky
Dnešní rychlá večeře. Hledala jsem, jestli tu něco takového je, nenašla. Pokud je, klidně to smáznu ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cukety na plechu
-
Kuruka: Mám radost, že chutnalo. Děkuji
-
recept jsem vyzkoušela a super...olivový olej používám do zeleninových salátů, takže proč ne na cuketu.
-
Renda: To mě těší, parmezán zkusím, používám ho často. Díky
-
Výborné jsou i s nastrouhaným parmazánem
-
Hmmm, vyzkouším, vypadá to lákavě. Asi zkusím pod cuketu dát ještě slaboučkej plátek brambory. Už se těším
))
-
Výborné, na řecký způsob jsem zkoušela ještě trošku jinak a taky moc dobré, našla jsem video zde https://srecepty.cz/clanky/grilovana-cuketa-s-fetou
-
Dělám také bez oleje jen skoření ,někdy na pánvy ,někdy v troubě,jsou super
-
V sezone delam casto. Sice vetsinou bez syra. Vyzkousela jsem i bez oleje, ale chutove to proste neni dobre :) Trocha olivoveho oleje je potreba :) casto delam jen olej a sul, koření jen obcas.
-
cuketu mam rada,tet mam na zahradě,určitě dam do trouby a si pochutnam
-
zizala: já pouze bez,dělávala jsem s kapkou oliváče,ale už ani ten ne
-
iva: Úplně bez oleje jsem ještě nezkoušela, ale třeba někdy...
Děkuji za komentář -
až na ten olej je to dobrý dělám úplně bez oleje a jsou lepší
-
Bob: Mladá a pevná cuketa olej téměř nesaje. Potírám plátky jen štětcem namočeným v oleji s kořením. Obalením v mouce a osmažením se podle mne zbytečně recept komplikuje.
Ale děkuji za názor a vyzkoušení.
Romčule: Díky a vyzkoušení a pochvalu -
Helčo, udělal jsem asi stejnou chybu jako vy ... dal jsem tam moc oleje a zapomněl, že cuketa saje jak houba. Ale jinak dobrý.
Dietáři si můžou osmažit cuketu jen lehce obalenou v mouce na pánvi. Mouka se na rozpálené pánvi zacelí a cuketa tak moc nesaje. Upečenou cuketu dát teprve pak na plech, veškeré přísady s vyjímkou oleje dát do sýru, posypat a pak teprve chvilku zapéct v troubě -
Luxusní dlabanec mohla bych to jíst každej den