Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Pudinkový krém na plnění košíčků, řezů a dortů je příjemně odlehčený proti tradičnímu máslovému. Základem je uvařený pudink (škrob), který necháme vychladnout. Poradíme, jak na to, aby se na něm nevytvořil škraloup.
Pudink nejprve uvaříme klasickým způsobem. Do vařícího mléka přidáme pudinkové prášky rozmíchané v malém množství chladného mléka. Za stálého míchání krátce povaříme a houstnoucí pudink hned odstavíme ze sporáku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabránit tvorbě škraloupu na pudinku
Uvařený pudink odstavíme ze sporáku a necháme nejprve zchladnout na pokojovou teplotu. Je to nutnost, protože do něho budeme přidávat máslo, které by se v teplém pudinku hned rozpustilo. Někdo má sice škraloup na pudinkovém poháru rád, ale na krém si ho nepřejeme. Máme tři jednoduché možnosti, jak škraloupu zabránit:
- Povrch čerstvě uvařeného pudinku lehounce pocukrujeme práškovým cukrem.
- Povrch potřeme tukem - plátkem másla nebo Hery, poté ho necháme bez zamíchání vychladnout.
- Povrch pokryjeme potravinářskou fólií, která musí velmi těsně přilnout.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Jak obarvit různé pokrmy? Použijeme přírodní jedlé barvy
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře