Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Pudinkový pohár s ovocem. Osvědčenou klasiku ocení především děti a rády nám při vaření pomohou
Pixabay

Pudink je jedno z oblíbených dětských jídel. Nejen, že ho děti budou radostně vítat na stole, ale mohou nám pomoci i s jeho přípravou. S čerstvým letním ovocem to bude pochoutka.

Příprava pudinku je jednoduchá. Postupujeme podle návodu, který je obvykle na obalu pudinku. Pokud už naše děti umí číst, mohou samy řídit činnosti podle toho, co v návodu přečtou. Necháme to především na nich a zajistíme jen to nejnutnější, co se týká samotného vaření. Dbáme na bezpečnost dětí, ale zároveň jim dáme možnost pocítit hrdost na to, co vše zvládly.

S dětmi nejprve připravíme malé misky či poháry. Nejlepší jsou průhledné, lépe pak vyniknou jednotlivé vrstvy v poháru. Na dno misek děti narovnají piškoty a ovoce. Lze využít i kompotované ovoce, ale v letním období bude určitě nejlepší použít čerstvé jahody, maliny či borůvky.

Přípravné práce děti zvládnou

Na přípravu samotného pudinku nám bude stačit mléko, cukr a pudinkový prášek. Otevřeme mléko, děti nalijí většinu mléka do hrnce a zbytek (asi třetinu) do hrnečku. Dále přisypou do hrnce cukr, my hrnec postavíme na plotýnku a zapneme ji. Než obsah hrnce začne vřít, necháme děti opatrně otevřít sáček s pudinkem. Mohou použít nůžky, aby se prášek nerozletěl do všech stran. Potom nasypou obsah sáčku do hrnku k malému množství mléka. Nečekaně náročným úkolem může být rozmíchání prášku v mléce. Nejprve to jde ztuha, ale určitě to je činnost, kterou si děti  mohou také vyzkoušet. Pro jistotu jim pomůžeme tím, že jim hrneček při míchání pevně podržíme.

Jak uvařit pudink - hlavně opatrně

Zodpovědně zvažíme, zda nám mají děti pomáhat při samotném vaření pudinku. Jakmile začne mléko v hrnci bublat, postupně začneme přilévat směs mléka a prášku, vše pečlivě mícháme. Za malou chvíli začne pudink houstnout, my můžeme hrnec odstavit z plotýnky a bez otálení nalévat do připravených nádobek. Vždy nalijeme další vrstvu pudinku, poté necháme děti přidat piškoty a ovoce, a takto vrstvíme, dokud nádobky nenaplníme. Pudink po zchladnutí děti dozdobí ovocem, případně šlehačkou. Pro pestřejší vzhled i chuť lze uvařit více druhů pudinků, které budou mít kontrastní barvy a ty postupně vrstvíme na sebe. Uvařený řidší pudink můžeme také použít k dětmi oblíbené klasice - dukátovým buchtičkám.

Zajímavé alternativy

V dnešní době je na trhu řada alternativ ke klasickému pudinku. Pyšní se různými zdravotními bonusy. Jedná se například o pudink z chia semínek či mandlový pudink. S dětmi mimo jiné oceníme to, že některé z nich lze "uvařit" zcela bez vaření, čímž se vyhneme nejvíce nebezpečné činnosti. 

Ať už zvolíme klasickou či méně obvyklou variantu, s letním ovocem to bude báječné a do vychlazené dobroty se za chvilku můžeme pustit.

Při dalším vaření s dětmi se můžeme nechat inspirovat jednoduchými a rychlými jídly pro začátečníky.   

  

 

 

Tento tip je užitečný  (1x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům