Jak zahustit omáčku nebo polévku zeleninou. Vyzkoušejte 3 způsoby bez přidání mouky
Často je potřeba jídlo zahustit, aby nemělo vodovou konzistenci. Zahustit polévku nebo omáčku můžete i bez jíšky. Zdravější způsob je použít zeleninu. Ukážeme hned 3 možnosti, jak to udělat, a v následujícím článku si je pěkně postupně rozebereme.
Pokud se rozhodnete použít k zahuštění pokrmu zeleninu, dostanete do jídla více chuti a jako bonus krásnou krémovou konzistenci. Zahustit můžete také cibulí nebo bramborem, tomu se ale nyní věnovat nebudeme. My použijeme kořenovou zeleninu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit omáčku pomocí zeleniny
Připravíme si mrkev, celer a petržel. Pokud se nám hodí, můžeme sáhnout také po květáku, brokolici, kedlubně nebo pórku.
- Zeleninu nakrájíme na kousky a na másle nebo ghí ji orestujeme dozlatova. Zalijeme trochou vývaru a dusíme do měkka. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem a máme hotovo. Přidávejte do omáčky postupně, podle potřeby.
- Pokud chceme jemnější chuť zeleniny, vaříme ji ve vodě se lžící jablečného octa. Následně vodu slijeme, přidáme trochu vývaru, můžeme přidat i smetanu a tyčovým mixérem umixujeme dohladka. Opět přidávejte do omáčky postupně, podle potřeby.
- Ještě máme jednu možnost. Dáme vařit větší množství zeleniny a potom jednoduše rozmixujeme tyčovým mixérem. Tato varianta se hodí spíše pro polévky nebo řidší omáčky.
A že lze zahušťovat třeba i ovocem, to vám ukáže následující video. V hlavní roli vepřové maso a jablko.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jak zahustit omáčku nebo polévku zeleninou. Vyzkoušejte 3 způsoby bez přidání mouky
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Komentáře
7. 1. 2024 11:12