Jaké maso je vhodné do burgerů? Začátečníkům poradíme
Burgery jsou oblíbeným a poměrně rychlým pokrmem zvláště v grilovací sezoně. Ale chutný burger lze připravit celoročně. Na výběr máme mnoho možností, co do housky vložit.
Začátečníci někdy tápou, jaké maso je do burgerů nejvhodnější a jak ho ochutit. Rada je zdánlivě jednoduchá. Vhodné je každé maso, které vám chutná. Do burgerů nemusíme vkládat jen masovou placičku podobnou karbanátku. Nabízíme ještě další možnosti, ze kterých si můžete vybrat
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké maso na burgery
Placičku můžete vytvořit z mletého masa hovězího, vepřového i jakéhokoliv jiného. Jednoduše ho ochuťte a tepelně upravte tak, aby zůstalo šťavnaté.
- Aby byl hovězí burger opravdu šťavnatý, umelte nebo si nechte umlít maso přední z krku. Umleté maso je potřeba důkladně zpracovat, aby se nerozpadlo. K ochucení kvalitního masa stačí sůl a pepř.
- Jemné jehněčí, drůbeží, králičí nebo rybí maso stačí rozmělnit v mixéru (choperu). Také ochucení volte jemnější, další chutě dodá zbytek náplní v housce.
- Výborné je tzv. trhané vepřové maso, které připravíte z hodně doměkka pečeného nebo dušeného kusu masa natrháním dvěma vidličkami. Je to časově náročnější, ale výborné. Nejvhodnější je plec, ramínko nebo krkovice.
- Další z možností je tence nakrájený rostbeef nebo steak. Jejich příprava už je ale pro zkušenější kuchaře.
Jaké jsou bezmasé možnosti burgerů
Výborné burgery můžete vytvořit i bez masa, např. ze steakových žampionů, grilovaného sýra, luštěninových nebo zeleninových placiček apod. Také náhražky masa (sójové, tofu, Robi, Seitan) jsou do burgerů vhodné. Řiďte se návodem na obalu.
Jsme přesvědčeni, že začátečníkům pomůže i naše video.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 9 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 10 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší domácí hamburgery - oblíbené jídlo grilovací sezony. Poradíme s jejich náplní i skládáním
Na karbanátky nebo sekanou můžeme použít i jiné suroviny než mleté maso. Určitě ušetříme. A jaké jsou ty nejlepší varianty?
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Komentáře