Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roastbeef

Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 8. 2012 22:48

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 210 kJ / 1 484 kcal
Bílkoviny213,90 g
Tuky67,70 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 730 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy4,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase.

Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vanda_A

18. 4. 2023 17:17

Povedl se,byl vynikající 👍

Coleta

1. 5. 2021 20:03

I když nikdo neodpověděl na předchozí dotaz, tak se roastbeff povedl. Nakládala jsem dva dny před pečením do portského vína (40 let staré) , hrubozrnné hořčice, oleje, pepře a soli.

Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.

Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.

Recept doporučuji.

Coleta

30. 4. 2021 11:39

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda maso v troubě pečete přiklopené či odkryté. Asi hloupý dotaz, ale nepochopila jsem to z receptu. Děkuji

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 12. 2020 17:33

Ondra632: Jestli byla s majonézou, tak zkuste tuto : https://www.toprecepty.cz/recept/13336-sendvic-s-k...

Ondra632

20. 12. 2020 17:03

Dobrý den, loni jsem dělal a byl vynikající. Jen jsem si nezapamatoval recept na studenou kari omáčku jako přílohu a odkaz již nefunguje. Nešel by, prosím, znovu vložit. Předem moc děkuji

Eja57 Eja57

2. 7. 2020 12:21

Marie Svarcova: zcela neomylně jsi vytáhla podle mne nejlepší recept který na TOPkách je.....a pobavil mne komentář Maris v diskuzi, že kolikrát skončila na roštěnkách s rýží:-D to znám z pokusů o minutkovou přípravu roštěnek:-D...jít do toho bez teploměru je :yes::yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

1. 7. 2020 23:26

:yes::yes:<3:-K

senky senky

10. 9. 2013 14:28

p.ivo: díky, to mně těší;-) a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefem:-D:-D no jo, ale v práci jaksi nemamo:-p:-)):-))

p.ivo

10. 9. 2013 14:11

Ahoj,
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté :-) Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo :-)
Děkuji za super recept.

senky senky

18. 8. 2012 06:22

kotato: neberu to jako kritiku:-K, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenost;-) Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionála;-):-) a vyšlo to:-)

kotato

17. 8. 2012 21:57

Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..

evča

14. 8. 2012 15:48

je to dobrota :-p dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňam:-*

senky senky

11. 8. 2012 21:12

Máca:Ahoj:-K pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhadem;-) odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkem:-);-)aby zbytečně nevlhlo
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel;-):-8

Máca

11. 8. 2012 17:29

:-KSenky tak to je náhera:yes::yes::yes:
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 8. 2012 22:05

Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !:-D;-)

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rosbeef rosbeef jak na nej rosbeef recept anglický roastbeef pohlreich anglický roastbeef anglický roastbeef recept rostbif podle pohlreicha roastbeef podle pohlreicha recept na anglický rostbíf roastbeef pohlreich rostbeef podle pohlreicha hovezi roastbeef rosbief roustbeef roastbeef recept pohlreich anglický rosbeef rozbeaf rozbeef anglický rostbíf podle pohlreicha rostbif

Suroviny: roštěnec nízký, víno portské, olej olivový, tymián čerstvý, hořčice hrubozrnná, sůl mořská, pepř mletý

TopRecepty.cz

Roastbeef

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6N3