Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roastbeef

Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 8. 2012 21:48

Suroviny

Porce: 4 - 6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 210 kJ / 1 484 kcal
Bílkoviny213,90 g
Tuky67,70 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 730 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy4,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase. A jemu patří i díky spokojených a mlaskajících strávníků. Mezi nimi byla i "nevěsta" našeho mladšího, která tedy masu jinak moc nedá a přiznala se, že takto upravené maso jí poprvé v životě. A mé srdce matky a jako tchyně zaplesalo :))

Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Coleta

1. 5. 2021 19:03

I když nikdo neodpověděl na předchozí dotaz, tak se roastbeff povedl. Nakládala jsem dva dny před pečením do portského vína (40 let staré) , hrubozrnné hořčice, oleje, pepře a soli.

Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.

Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.

Recept doporučuji.

Coleta

30. 4. 2021 10:39

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda maso v troubě pečete přiklopené či odkryté. Asi hloupý dotaz, ale nepochopila jsem to z receptu. Děkuji

Veronika.Hrozna

20. 12. 2020 16:33

Ondra632: Jestli byla s majonézou, tak zkuste tuto : https://www.toprecepty.cz/recept/13336-sendvic-s-k...

Ondra632

20. 12. 2020 16:03

Dobrý den, loni jsem dělal a byl vynikající. Jen jsem si nezapamatoval recept na studenou kari omáčku jako přílohu a odkaz již nefunguje. Nešel by, prosím, znovu vložit. Předem moc děkuji

Eja57

2. 7. 2020 11:21

Marie Svarcova: zcela neomylně jsi vytáhla podle mne nejlepší recept který na TOPkách je.....a pobavil mne komentář Maris v diskuzi, že kolikrát skončila na roštěnkách s rýží:-D to znám z pokusů o minutkovou přípravu roštěnek:-D...jít do toho bez teploměru je :yes::yes::yes:

Marie Svarcova

1. 7. 2020 22:26

:yes::yes:<3:-K

senky

10. 9. 2013 13:28

p.ivo: díky, to mně těší;-) a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefem:-D:-D no jo, ale v práci jaksi nemamo:-p:-)):-))

p.ivo

10. 9. 2013 13:11

Ahoj,
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté :-) Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo :-)
Děkuji za super recept.

senky

18. 8. 2012 05:22

kotato: neberu to jako kritiku:-K, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenost;-) Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionála;-):-) a vyšlo to:-)

kotato

17. 8. 2012 20:57

Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..

evča

14. 8. 2012 14:48

je to dobrota :-p dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňam:-*

senky

11. 8. 2012 20:12

Máca:Ahoj:-K pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhadem;-) odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkem:-);-)aby zbytečně nevlhlo
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel;-):-8

Máca

11. 8. 2012 16:29

:-KSenky tak to je náhera:yes::yes::yes:
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků:-K

Veronika.Hrozna

10. 8. 2012 21:05

Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !:-D;-)

Dana61

7. 8. 2012 13:17

polykám polykám už nepolykám,ale nechutně slintám:yes::-D miluji roastbeef, ale ty máš štěstí na to kvalitní masíčko a za více než velmi slušnou cenu- no o tom se nám může jenom zdát, škoda:-D:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: rosbeef rosbeef jak na nej rosbeef recept anglický roastbeef pohlreich anglický roastbeef anglický roastbeef recept rostbif podle pohlreicha roastbeef podle pohlreicha recept na anglický rostbíf roastbeef pohlreich rostbeef podle pohlreicha hovezi roastbeef rosbief roustbeef roastbeef recept pohlreich anglický rosbeef rozbeaf rozbeef anglický rostbíf podle pohlreicha rostbif

Suroviny: roštěnec nízký, víno portské, olej olivový, tymián čerstvý, hořčice hrubozrnná, sůl mořská, pepř mletý

TopRecepty.cz

Roastbeef

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6N3