Roastbeef

Hovězí maso Doba přípravy: 90 minut příprava , 50 minut tepelná úprava , bez doby odležení 62 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 90 minut příprava , 50 minut tepelná úprava , bez doby odležení 62 názorů

Suroviny 4 - 6 porcí

1000 g nízkého roštěnce
2 PL portského vína
2 PL olivového oleje
2 snítky čerstvého tymiánu
1 PL hrubozrnné hořčice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den před přípravou očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do mrazícího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.

  2. Cca 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120°C.

  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45-50 min. Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

Poznámka od kuchařky

Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase. A jemu patří i díky spokojených a mlaskajících strávníků. Mezi nimi byla i "nevěsta" našeho mladšího, která tedy masu jinak moc nedá a přiznala se, že takto upravené maso jí poprvé v životě. A mé srdce matky a jako tchyně zaplesalo :))

Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...

Komentáře k receptu Roastbeef

  • Coleta Coleta

    I když nikdo neodpověděl na předchozí dotaz, tak se roastbeff povedl. Nakládala jsem dva dny před pečením do portského vína (40 let staré) , hrubozrnné hořčice, oleje, pepře a soli.

    Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.

    Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.

    Recept doporučuji.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda maso v troubě pečete přiklopené či odkryté. Asi hloupý dotaz, ale nepochopila jsem to z receptu. Děkuji

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ondra632: Jestli byla s majonézou, tak zkuste tuto : https://www.toprecepty.cz/recept/13336-sendvic-s-k...

    Odpovědět

  • Ondra632 Ondra632

    Dobrý den, loni jsem dělal a byl vynikající. Jen jsem si nezapamatoval recept na studenou kari omáčku jako přílohu a odkaz již nefunguje. Nešel by, prosím, znovu vložit. Předem moc děkuji

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Marie Svarcova: zcela neomylně jsi vytáhla podle mne nejlepší recept který na TOPkách je.....a pobavil mne komentář Maris v diskuzi, že kolikrát skončila na roštěnkách s rýží:-D to znám z pokusů o minutkovou přípravu roštěnek:-D...jít do toho bez teploměru je :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • senky senky (autorka receptu)

    p.ivo: díky, to mně těší;-) a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefem:-D:-D no jo, ale v práci jaksi nemamo:-p:-)):-))

    Odpovědět

  • p.ivo p.ivo(neregistrovaný)

    Ahoj,
    děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté :-) Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo :-)
    Děkuji za super recept.

    Odpovědět

  • senky senky (autorka receptu)

    kotato: neberu to jako kritiku:-K, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenost;-) Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionála;-):-) a vyšlo to:-)

    Odpovědět

  • kotato kotato(neregistrovaný)

    Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..

    Odpovědět

  • evča evča(neregistrovaná)

    je to dobrota :-p dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňam:-*

    Odpovědět

  • senky senky (autorka receptu)

    Máca:Ahoj:-K pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhadem;-) odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkem:-);-)aby zbytečně nevlhlo
    Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel;-):-8

    Odpovědět

  • Máca Máca(neregistrovaná)

    :-KSenky tak to je náhera:yes::yes::yes:
    to by měl můj syn radost.
    Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
    A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
    Jinak dávám+5 bodíků:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !:-D;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    polykám polykám už nepolykám,ale nechutně slintám:yes::-D miluji roastbeef, ale ty máš štěstí na to kvalitní masíčko a za více než velmi slušnou cenu- no o tom se nám může jenom zdát, škoda:-D:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

TIP dne na email

Tématické fráze: rosbeef rosbeef jak na nej rosbeef recept anglický roastbeef pohlreich anglický roastbeef anglický roastbeef recept rostbif podle pohlreicha roastbeef podle pohlreicha recept na anglický rostbíf roastbeef pohlreich rostbeef podle pohlreicha hovezi roastbeef rosbief roustbeef roastbeef recept pohlreich anglický rosbeef rozbeaf rozbeef anglický rostbíf podle pohlreicha rostbif