Roastbeef

senky Kuchařka:

4 - 6 porcí Hovězí maso 56 názorů

539
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Suroviny

1000 g nízkého roštěnce
2 lžíce portského vína
2 lžíce olivového oleje
Nyní v akci
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce hrubozrnné hořčice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den před podáváním očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do zamražovacího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.

  2. Cca 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120°C.

  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45 - 50 min. Hotový roast beef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

Poznámka

Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase. A jemu patří i díky spokojených a mlaskajících strávníků. Mezi nimi byla i "nevěsta" našeho mladšího, která tedy masu jinak moc nedá a přiznala se, že takto upravené maso jí poprvé v životě. A mé srdce matky a jako tchýně zaplesalo :))

Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roastbeef

  • senky senky

    p.ivo: díky, to mně těší;-) a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefem:-D:-D no jo, ale v práci jaksi nemamo:-p:-)):-))

    Odpovědět

  • p.ivo p.ivo

    Ahoj,
    děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté :-) Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo :-)
    Děkuji za super recept.

    Odpovědět

  • senky senky

    kotato: neberu to jako kritiku:-K, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenost;-) Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionála;-):-) a vyšlo to:-)

    Odpovědět

  • kotato kotato

    Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..

    Odpovědět

  • evča evča

    je to dobrota :-p dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňam:-*

    Odpovědět

  • senky senky

    Máca:Ahoj:-K pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhadem;-) odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkem:-);-)aby zbytečně nevlhlo
    Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel;-):-8

    Odpovědět

  • Máca Máca

    :-KSenky tak to je náhera:yes::yes::yes:
    to by měl můj syn radost.
    Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
    A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
    Jinak dávám+5 bodíků:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !:-D;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61

    polykám polykám už nepolykám,ale nechutně slintám:yes::-D miluji roastbeef, ale ty máš štěstí na to kvalitní masíčko a za více než velmi slušnou cenu- no o tom se nám může jenom zdát, škoda:-D:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    tak ten se teda povedl, úžasné, já rostbíf miluju:-p:-p:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:-p krása:yes::-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Není co dodat :-p:-p:-p:yes:+

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: krása

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Senky opravdu mistrovské dílo:-O:-O:-O:-OJeště jsem nikdy nedělala a to už mi nějaký ten rok je:-D:-DZasloužený bodík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Knádhera:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo