Roastbeef

senky Kuchařka:

4 - 6 porcí Hovězí maso 56 názorů

543

Suroviny

1000 g nízkého roštěnce
2 lžíce portského vína
2 lžíce olivového oleje
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce hrubozrnné hořčice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den před podáváním očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do zamražovacího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.

  2. Cca 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120°C.

  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45 - 50 min. Hotový roast beef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

Poznámka

Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase. A jemu patří i díky spokojených a mlaskajících strávníků. Mezi nimi byla i "nevěsta" našeho mladšího, která tedy masu jinak moc nedá a přiznala se, že takto upravené maso jí poprvé v životě. A mé srdce matky a jako tchýně zaplesalo :))

Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 730 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roastbeef

  • senky senky(autorka receptu)

    p.ivo: díky, to mně těší;-) a dostala jsem chuť na takový pěkný sendvič s roastbeefem:-D:-D no jo, ale v práci jaksi nemamo:-p:-)):-))

    Odpovědět

  • p.ivo p.ivo(neregistrovaný)

    Ahoj,
    děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté :-) Všech 7 strávníků si tu dobrotu nadšeně pochvalovalo :-)
    Děkuji za super recept.

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    kotato: neberu to jako kritiku:-K, ale jako vldstní názor a vlastní zkušenost;-) Já jsem se zase řídila radou a zkušenostmi profesionála;-):-) a vyšlo to:-)

    Odpovědět

  • kotato kotato(neregistrovaný)

    Nechci byt kriticka..,ale my jsme doma delali roastbeef 6 hodin pri osmdesati stupnich a byl to fantasticky zazitek pri kolaudaci naseho bytu..

    Odpovědět

  • evča evča(neregistrovaná)

    je to dobrota :-p dělám ho často dají se i jiné hořčice než hrubozrnná doporučuji nebojte se toho je to jednoduší než to vypadá k tomu salát z rukoly čínského zelí pomeranče mochyně přelitý zálivkou z balzamikového octa medu a šťávy z pomeranče olivového oleje no mňam:-*

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    Máca:Ahoj:-K pekla jsem v troubě vyhřáté na 120°C a maso by mělo dosáhnout vnitří teplotu 42°C, ale teploměr na maso nemám, tak jenom odhadem;-) odpočívalo už venku z trouby, ale aby moc nevychladlo, přikryté silnějším grilovacím alobalem s malým větracím okénkem:-);-)aby zbytečně nevlhlo
    Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel;-):-8

    Odpovědět

  • Máca Máca(neregistrovaná)

    :-KSenky tak to je náhera:yes::yes::yes:
    to by měl můj syn radost.
    Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
    A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
    Jinak dávám+5 bodíků:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mám jiný recept na roastbeef ,a dělala jsem minulý týden.Masíčko mám v pácu tři až čtyři dny,takže jenom zírám,že za jedn den a je to !:-D;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    polykám polykám už nepolykám,ale nechutně slintám:yes::-D miluji roastbeef, ale ty máš štěstí na to kvalitní masíčko a za více než velmi slušnou cenu- no o tom se nám může jenom zdát, škoda:-D:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    tak ten se teda povedl, úžasné, já rostbíf miluju:-p:-p:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:-p krása:yes::-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Není co dodat :-p:-p:-p:yes:+

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: krása

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Senky opravdu mistrovské dílo:-O:-O:-O:-OJeště jsem nikdy nedělala a to už mi nějaký ten rok je:-D:-DZasloužený bodík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Knádhera:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rosbeef rosbeef jak na nej rosbeef recept anglický roastbeef pohlreich anglický roastbeef recept na anglický rostbíf anglický roastbeef recept rosbief rozbeaf anglický rosbeef rozbeef roustbeef hovezi roastbeef roastbeef recept pohlreich roastbeef pohlreich roasbeef roastbeaf rostbeef roostbeef jak udělat roastbeef

Zapomněl/a jsem heslo