Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na karbanátky nebo sekanou můžeme použít i jiné suroviny než mleté maso. Určitě ušetříme. A jaké jsou ty nejlepší varianty?
Zdroj: Toprecepty.cz

Mleté maso na karbanátky (sekanou) můžeme nastavit nebo zcela nahradit jinými surovinami. Možností je mnoho, poradíme ty nejpoužívanější.

Karbanátky nebo sekaná bez masa nebudou sice chutnat jako masové, ale díky vhodnému koření a stejné konzistenci si pochutnáme též, a to levněji, navíc mnohdy i zdravěji.

Čím nastavit nebo nahradit mleté maso

Při nahrazování nebo nastavování mletého masa máme poměrně dost možností.

Jak hmotu na karbanátky (sekanou) ochutíme

Jak na šťavnatou sekanou bez prasknutí poradí jiný článek.

  • Vláčnost (pokud nemáme ovesné vločky) zajistí bílé pečivo namočené v mléce nebo vývaru a rozmělněné.
  • Hmota bude lépe držet pohromadě, když do ní přidáme syrová vejce.
  • Samozřejmým a nezbytným ochucením je sůl a trocha mletého nebo drceného pepře.
  • Výborné ochucení dodá cibule usmažená na tuku dorůžova. Tukem může být i slanina.
  • Česnek utřený se solí a rozemnutá majoránka je téměř povinné ochucení.
  • Do směsi můžeme přidat strouhaný sýr. Zvláště u verzí zcela bez masa tím zvýšíme výživnou hodnotu pokrmu.
  • Hmotu zahustíme strouhankou.

Sekanou pečeme dočervena na pekáčku, podlitou trochou vody. Karbanátky můžeme smažit nebo také péct v troubě, což je zdravější a rychlejší.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky