Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Domácí vánoční punč uvaříte snadno z běžně dostupných surovin. Výborná je i nealkoholická varianta
Pixabay

Vánoční punč je tradiční pití, které po procházce v chladném počasí nebo návratu za sjezdovky skvěle zahřeje a nabudí dobrou náladu už svou vůní. Víte, jak jej připravit?

Tento nápoj, který pochází původně z Indie, má dlouhou historii. Psal o ní nedávno náš Magazín. Punče nemusí být jen alkoholické, i dětem a abstinentům lze připravit příjemný horký a voňavý nápoj.

Receptura punče se liší v různých zemích, ale základ je stejný: směs ovocné šťávy, koření, alkoholu a cukru. Cukr můžete nahradit medem, ovocnou šťávu džusem, k vínu můžete přilít nějakou lihovinu a dětem alkohol nahradit sirupem, čajem a kousky ovoce. Vše se zahřeje k bodu varu a podává v silnostěnných sklenkách nebo porcelánových hrníčcích. Pravidelně se objevuje na adventních a předvánočních trzích, dát si pohárek voňavého punče patří k předvánoční tradici.

Nealkoholické punče pro děti i dospělé

Do nealkoholických punčů dáme čerstvě uvařený černý nebo ovocný čaj svařený s kořením (můžete přidat zázvor), přidáme džus nebo sirup a kousky ovoce. Vznikne lahodný nápoj, který také zahřeje a potěší smysly.

Do doma vyrobeného punče si ohlídáte vstupní suroviny.

Tento tip je užitečný  (2x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům