Boží milosti se připravují při svátečních příležitostech. Jak je usmažit podle receptů našich babiček?
Boží milosti, tradiční sváteční pečivo, si spojujeme především s obdobím masopustu a Velikonoc. Připravují se z jednoduchého těsta a smaží se na tuku. Nejspíš pamatujeme talířky s tímto pečivem, které nám občas přinesly na ochutnání naše babičky. S naším receptářem si můžeme připomenout, jak milosti chutnají.
Tradiční pečivo od našich babiček
Mohlo by vás zajímat
Jak se připravují Boží milosti
Na závěr obalit v cukru s vanilkou
Netřeba šetřit tukem
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 16 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Masopust 2022: Kdy letos vrcholí hodování a jaké jsou masopustní tradice?
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Komentáře