Jak bojovat proti nachlazení podle lidových receptů. Toto je silná čtyřka z naší kuchyně
V našem receptáři najdeme oblíbené rady, jak se bránit proti nachlazení. Jedná se často o recepty a návody na využití běžných druhů zeleniny nebo rostlin z naší přírody, které si v rodinách předáváme ještě od našich babiček a prababiček a stále se k nim vracíme.
Snadno dostupná prevence
Mnoho přírodních pomocníků s ochranným a léčivým vlivem na naše zdraví je pro nás snadno a levně dostupných. Nejedná se o drahé produkty se složitou přípravou. Právě naopak - oblíbené produkty připravujeme jednoduchým způsobem a používáme je co nejvíce v syrovém stavu. Dopřejeme si je co nejčastěji.
Mohlo by vás zajímat
Cibule
Čerstvou cibuli přidáváme do pomazánek a salátů, sypeme jí namazaný chléb, zdobíme jí pokrmy. Z čerstvě nakrájené cibule připravíme cibulový sirup, který se používá při nachlazení. Cibuli nakrájíme najemno, dáme do hrnku a promícháme s medem. Přikryjeme talířkem. Již během hodiny začne cibule pouštět šťávu, kterou užíváme po lžičkách.
Česnek
Česnek je mimořádně zdravý a prospěšný. Nejjednodušší způsob konzumace je potírat jím topinky. Česnek přidáváme do mnoha oblíbených pomazánek. Dochucujeme jím guláše a luštěninové pokrmy. Používáme ho v čerstvém i sušeném stavu. Oblíbenou zimní zahřívací polévkou je česnečka.
Křen
Nastrouhaný křen užíváme při nachlazení - na 1 lžičku medu dáme 1 lžičku strouhaného křenu. Dopřejeme si čerstvě nastrouhaný křen na namazaném pečivu. Přidává se do pomazánek, omáček a dalších jídel. Oblíbený je smíchaný se strouhanými jablky. Nastrouháme jablka, dochutíme citrónovou šťávou, osladíme a lehce osolíme. Přidáme jemně nastrouhaný křen v množství, které sneseme. Můžeme podávat s masem.
Zázvor
Zázvor v kuchyni používáme na dochucování jídel, je vhodný do omáček a polévek - pokud nám vyhovuje jeho chuť. Nejčastěji z něho připravujeme různé nápoje a čaje, hlavně když jsme nachlazení a po prostydnutí. Je výborný se lžičkou medu a s citrónem. Větší kořen zázvoru, který hned nespotřebujeme, snadno zmrazíme. Odebíráme podle potřeby.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Komentáře