Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí pepřenky: Tuto specialitu můžete připravit i ze sladkovodních ryb. Poradíme, jak na to
Zdroj: Pixabay - MP 1746

Rybí pepřenky je výrobek z marinovaných sleďů, ale dá se připravit i ze sladkovodních ryb. Jsou to nasolené proužky masa, naložené do octového nálevu a promíchané se sterilovanou zeleninou, pepřem a jiným kořením, posléze zalité nálevem.

Rybí pepřenky se vyrábí z marinovaných sleďů, ale můžeme využít i sladkovodní ryby. Jsou zdrojem plnohodnotných, lehce stravitelných bílkovin, vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných tuků. Když si je nebudeme dopřávat každý den, jsou ideální i na hubnutí.

Recept na rybí pepřenky

Tuto rybí specialitu si můžete připravit s námi podle následujícího receptu:

  1. Na nasolení ryb potřebujeme 1,5 kg filetů bílé ryby a 5-6 vrchovatých lžic soli.
  2. Maso nakrájíme na úhledné proužky, posypeme solí a důkladně promícháme.
  3. Necháme přes noc odležet.
  4. Dále si připravíme nálev na naložení: 7,5 dcl převařené vychladlé vody, 3 dcl octa, 2 plné lžíce cukru, 1 plnou lžíci soli, bobkový list, celý pepř, nové koření.
  5. Nasolené ryby v cedníku propláchneme od soli, necháme okapat a naskládáme do sklenic. Pokud použijeme jako polotovar marinovaného sledě, proces solení vynecháme.
  6. Vše zalijeme vychladlým nálevem a necháme v lednici 5 dnů marinovat, dokud zbylé kostičky nezměknou. Pak ryby procedíme a necháme okapat.
  7. Na finální úpravu potřebujeme sterilovanou zeleninu (mrkev, hrášek, okurku), cibuli, 6 lžic oleje, 3 lžíce cukru, 1,5 lžíce soli, 2 dcl vody a 1 dcl octa.
  8. Zeleninu a na plátky pokrájenou cibuli opepříme, smícháme s masem, naskládáme do sklenic a zalijeme promíchaným nálevem.
  9. Necháme v chladu odležet 3 dny a můžeme konzumovat.

Konzumace ryb alespoň 1-2 týdně se pro naše zdraví často doporučuje, proto si je dopřejme i častěji a to v jakékoli kuchyňské úpravě. Budete překvapeni, jak jsou ryby chutné i ve formě salátů nebo pepřenek.

Pokud máte zajímavé tipy na přípravu pepřenek, budeme rádi, když nám je napíšete do komentářů pod článkem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více