Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepřenky z kapra

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete vychutnat tuto rybí dobrotu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 434 kJ /
1 299 kcal
Bílkoviny8,03 g
Tuky67,21 g
Vláknina33,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,65 g
Sůl41,50 g
Sacharidy155,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné ryby nafiletujeme, vložíme do sklenice, každou vrstvu filetů nasolíme. Necháme odležet cca 3 dny v chladničce. Sůl vytáhne z masa tekutiny a maso se zpevní. Krok 2: Po cca 3 dnech filety zbavíme soli důkladným propláchnutím pod studenou tekoucí vodou. Krok 3: Všechny suroviny suroviny na první nálev smícháme a necháme přejít varem. Krok 4: Propláchnuté filety vložíme do sklenic vychladlým nálevem. Necháme v chladničce odležet cca 4 – 5 dní podle velikosti filetů. Krok 5: Po cca 4–5 dnech působením octa kůstky ve filetech změknou nebo se rozpadnou. Filety vyjmeme ze sklenice, propláchneme vodou, odstraníme kůži. Jde to lehce. Krok 6: Pak filety nakrájíme na kostky či pásky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, přelijeme vařící vodou a ochladíme studenou vodou. Krok 7: V míse smícháme nakrájené rybí filety s cibulí, sterilovanou zeleninou, dochutíme čerstvě pomletým pepřem. Krok 8: Veškeré suroviny na finální nálev smícháme a necháme přejít varem. Krok 9: Směs dáme do zavařovacích sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. V chladničce necháme odležet další dva dny.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 13. 11. 2019

Poznámka autora Jiri V.

Trochu zdlouhavé na přípravu, ale výsledek stojí za to.

Zdroj receptu z internetu, např.https://www.rybarskyrozcestnik.cz/recepty/peprenky...

Podobné recepty na pepřenky kolují mezi rybáři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřenky z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V6J5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřenky z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V6J5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nadja:V zaměstnání pracoval za dva, kolega odešel, nebyl čas. Ale od půli léta jsem důchodce. :-)
Dohnal jsem absenci na rybářských vycházkách, něco se chytilo. Je z čeho zkoušet nové recepty.
Jinak jsem na MRKu na Kulinářském kroužku jako Jika.

<3 Tak to já bych si dala, pepřenky mám ráda.
:-O Jiříku, kde ses toulal, já myslela, že už sem ani nechodíš - předchozí rcp jsi dal před 1 3/4 r.!!!

JanaDorazinova:
Jj, taky už mám kapra plný kecky :-K:-K
...no, ale rcp je pěkně napsaný, že :yes:

No bravo!! Kapra mám dost!:-K

Tématické fráze:
recepty z kapra, kapr recept, rybí pepřenky z kapra, kapr recepty, pepřenky recepty, rybí pepřenky, pepřenky z cejna, peprenky recept, recep na rybi peprenky, peprenky, recepty na kapra, peprenky zkapra, recept na rybí pepřenky z kapra, rybí pepřenky z z kapra, recept na kapra, recept na peprenky, rybi pepřenky recepty, ryby jako pepřenky, recept na rybí pepřenky, pepřenky recepty z cejna

Suroviny:
filet z ryb, sůl, ocet, voda, cukr, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, cibule, zelenina sterilovaná, feferonka, pepř mletý, olej, cukr krystal, sůl, pepř mletý, voda, ocet

Přidat fotografie receptu