Jak využít alobal při pečení? Matná a lesklá strana mají odlišné vlastnosti
Alobal (neboli hliníková fólie) je univerzální pomocník v každé domácnosti. Používáme jej při grilování i pečení, ale také nám slouží k balení jídla. Materiál je pevný, odolný a nepředává potravinám žádnou chuť.
Hliníková fólie je v kuchyni všestranným pomocníkem, využíváme ji často při balení a uchovávání potravin, také může nahradit pečicí papír či pokličku na pekáč. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje pečení v troubě i při grilování masa či zeleniny. Docílíme rovnoměrného propečení a šťavnatosti pokrmu.
Mohlo by vás zajímat
Jak správně alobal používat?
Na alobalu si můžeme všimnout, že má jednu stranu matnou a druhou lesklou. Lesklá strana alobalu má schopnost odrážet teplo, naopak ta matná teplo propouští. Jak tyto odlišné povrchy využívat?
- Pokud chceme, aby nám pokrm vydržel teplý, zabalíme ho tak, že nám lesklá strana zůstane na povrchu.
- Pakliže chceme pokrm co nejrychleji upéct, alobal otáčíme matnou stranou, která propouští teplo dovnitř, směrem na povrch.
- Chceme-li, aby se maso v pekáči již více nepropékalo, pouze prohřívalo, musíme alobal otočit lesklou stranou ven na povrch.
Podle tohoto videonávodu si můžete v alobalu připravit báječný grilovaný hermelín s marinádou. Napište nám do komentářů, jak se vám povedl. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 14 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře