Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Šestá a poslední postní neděle se nazývá Květná na památku slavného vjezdu Ježíše do Jeruzaléma, kdy jej lidé vítali rozkvetlými ratolestmi. Základní oslavy a symboly tohoto svátku však sahají až do pohanských dob.
Jak se vítalo jaro dříve
Květná neděle v kuchyni
Na květnou neděli si dopřejeme čerstvé bylinky, které můžeme rychlit za oknem. Také mladá čerstvá zelenina nebo saláty nám květnou neděli hezky ochutí. Připravíme se tím na Velikonoce, které jsou už za dveřmi.
Podle názorného videa si můžeme naplánovat barvení vajec přírodními barvami, které využijeme už za týden. Pokud budeme barvit vajíčka v cibulových slupkách, schováváme si je už déle dopředu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 18 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Komentáře