Jak chránit sirup, aby se nekazil. Stačí uplatnit jednoduché rady a sirup spolehlivě vydrží
Během sezony rádi připravujeme různé sirupy, ať už z bylinek nebo z čerstvého ovoce. Některé jsou vařené, jiné připravujeme zastudena. Vždy je s nimi ale dost práce a rozhodně by bylo škoda, kdyby se začaly kazit.
Sirupy plníme do dobře vymytých šroubovacích lahví (např. od alkoholu), nejlépe z čirého skla. Po vymytí láhve na pár minut vložíme do vyhřáté trouby - narovnáme je vodorovně na plech, který vsuneme do trouby, a chvíli jej v ní necháme. Až se láhve důkladně prohřejí, plech položíme na prkýnko a láhve necháme zchladnout. Případně je postavíme na linku a na plech mezitím můžeme položit další dávku lahví k prohřátí v troubě. Teprve do zchladlých lahví plníme sirup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak plnit láhve sirupem
Jak uzavřít láhve
Do každé láhve nalijeme jednu nebo dvě lžičky alkoholu (např. vodky nebo slivovice), alkohol vytvoří vrstvičku na povrchu, ale nebude se mísit se sirupem - vytvoří tím vlastně ochrannou vrstvu. Nakonec láhve uzavřeme čistými šroubovacími víčky, která můžeme pro jistotu ještě vypláchnout troškou alkoholu. Naplněné láhve umístíme do chladné a suché místnosti, např. do komory nebo spíže. Při manipulaci s nimi je nijak nenakláníme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře
10. 11. 2023 13:25
9. 11. 2023 18:35