jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Bezový sirup

Bezový sirup
nahoru
Bezový sirup Bezový sirup Bezový sirup
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zavařeniny

Suroviny:

25 květů černého bezu, citrón, 1 kg cukru.

Postup přípravy receptu

25 opláchnutých a okapaných květů černého bezu přelijeme 1,5 l vody, přidáme na kolečka nakrájený citron bez jader. Povaříme, necháme 24 h vyluhovat. Šťávu přecedíme přes plátno, přidáme 1 kg cukru a zvolna vaříme do zhoustnutí. Ještě horkým plníme čisté a nahřáté skleničky a uchováváme v chladu a temnu.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
12 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bezový sirup"

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.06.2014 22:52:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ST.alica:Šampanské z kvetu bezu 4hrste kvetu bezu,2citrony na platky,1polevkova lžice vinneho octu,80dkg cukru kr.,1lvody Vodu prevarit a pridat cukr,prelít do vetší nadoby a doplnime studenou vodou do 4,5litra + pridat ostatní suroviny.Všechno na 2dny zakryjte,potomprecedte a stočte do flaš.Nechejte stát 2mesíce,a mužete podavat chlazené.Je to takové fajné detske šampanske pro dospeláky :)

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 21:24:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcela: V krámě si domácí sirup nekoupíte, tam jsou aromata, a bezu jen hodně málo. Kyselina octová a kyselina citronová jsou konzervanty přirozené, sice i průmyslově chemicky vyráběné, ale jinak se vyskytují i v přírodě. Klidně tento recept můžete dělat i bez konzervantů, ale to se Vám pak šťáva rychleji zkazí.

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 07:44:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak dlouho se to vaří po přidání cukru? Hodinu? Nebo déle? smajlik

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.06.2014 08:37:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super jediný recept bez kys. citronové nemohla jsem sehnat žádný recept bez konzervantu. To bych si sirup mohla rovnou koupit v krámě.Díky hned vyzkouším. smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.05.2014 21:15:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes ho zkouším,jsem zvědavá jak to dopadne
smajlik

autor: spagetka
vloženo: 26.05.2014 20:15:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Markéta: v žádném případě nic na zhoustnutí, sirup je z bezu, ne s dalšími přídavnými surovinami, je to o bezu

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2014 20:04:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na zhoustnutí doporučuju pšeničný sirup-k sehnání ve zdravé výživě-postačí 1-2 pol.lžíce (podle hustoty jakou chcete)....(je to zdravější alternativa glukozového sirupu..) smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.05.2013 10:29:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: kyselina citronová obecně odvápňuje, čili si zaděláváte na řídnutí kostí na "stará kolena"...hledala jsem recept bez ní a díky za něj...smajlik mimochodem se podívejte, že je téměř ve všech nějak upravovaných potavinách, dokonce i v dopékaném pečivu.

autor: 1974andrea
vloženo: 29.05.2012 19:28:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michal J.:Já teda bezinkovou šťávu dělám pouze za studena, jako všechny ovocné šťávy, přidávám kyselinu citronovou a cukr, nic víc.

autor: Michal J. (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.05.2012 19:23:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bezový sirup je faj pití,ale tento recept postrádá min.kyselinu citronovou a chuť se mu zhoustnout.Ani hodina mírného vaření mu nestačilasmajlik

autor: ST.alica (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2012 21:08:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ST.alica@azet.skProsim o recept na vino z bazoveho kvetu.Robievala som ho,..ale je to uz davno.Bolo vyborne.

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2011 12:04:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky,tvuj recept se mi libi...smajlik protoze nedavas tolik cukru a navic,nac cpat do toho kyselinu citronovou a pripravek ke konzervovani?Je to akorat nezdrave..prave se mi vari kvetysmajlik tak uvidime..

autor: rebeka
vloženo: 02.06.2011 21:40:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alzbeta:já dělám obdobně jak Magduška:převařím 2 litry vody,nechám vychládnout..nakrájím na kolečka 2 citrony,jeden pomeranč s kůrou,ale bez pecek,přidám do chladné vody,k tomu 100gr kyseliny citronové a 40 květů( i míň..podle velikosti)bezu,promíchám,nechám 24ho luhovat,pak přecedím přes plátýnko,pořádně vyždímám a vsypu 2kg krystal.cukru,za občasného promíchání až do úplného rozpuštění cukru cca po 2 dnech sliju do sklenic,nevařím,nesterulizuju,dělám to tzak už spustu let..ještě se mi nezkazil a zůstal krásně čirý celý rok

autor: Alzbeta (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.06.2011 21:34:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka a spagetka, diky za odpovedi!

autor: magdalenka
vloženo: 02.06.2011 08:53:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alzbeta (neregistrovaný/á), ja robím nasledovne za studena:
25-30 ks kvetov zalejem 2,5 litra vody a 80 g kyselina citrónová (1 balenie, čo dostať v kelímkoch bežne na Slov.)Do druhého dňa nechám lúhovať, potom scedím, zamiešam 2,5 kg cukru. Premiešavam, kým sa nerozpustí, aj hodiny - ale vždy keď idem okolo, zamiešam. Dám do 700 ml pohárov, zašróbujem viečko a držím v chladničke, neviem ako dlho vydrží bez sterilizovania. Jeden pohár sirupu je vždy vonku, kým sa neminie . Skúsila som sterilizovať, ale stratil arómu.

autor: spagetka
vloženo: 02.06.2011 08:15:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alzbeta: postup je tu u přidaného podobného receptu - http://www.toprecepty.cz/recept/12997-sirup-z-kvet...

autor: Alzbeta (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2011 23:11:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea:
Mohla byste prosim Vas recept na bezovy sirup za studena s pridanim kyseliny citronove popsat konkretne? Vy bez nechate pouze prejit varem, pridate cukr a kyseliny citronovou a to je vse? Diky!

autor: 1974andrea
vloženo: 27.05.2011 08:20:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já bezový sirup nevařím vůbec,přidávám kyselinu citronovou a za studena mi tam zůstanou všechny vitamíny

autor: zizala
vloženo: 27.05.2011 08:17:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ferda30: sirup houstne až po zchladnutí smajlik

autor: ferda30 (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2011 07:36:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sirup je ňam, ňam, akorát to vaření do zhoustnutí nějak nevyšlo.. Po třičtvrtě hodině varu jsem se na to vyprdla, protože jsem vyvařila všechny vitamíny a sirup ne a ne zhoustnoutsmajlik Čím to? Všude píšou jen nechat projít varem, takže to tak příště udělámsmajlik

autor: es (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.06.2010 20:13:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Květy určitě předem propláchněte vodou, bez propláchnutí to pak chutná po pylu který při pití zůstává na jazyku

autor: Bibinka
vloženo: 28.05.2009 11:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Týnko, určitě se ředí vodou tak, jak sladké máte rádi.smajlikNeředěnej by se snad ani nedal pít, byl by strašně přeslazenýsmajlik

autor: týnka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.05.2009 10:52:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosím a bezový sirup se pije už tak jak se udělá nebo se ještě potom ředí vodou?

autor: patrik (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2009 22:42:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrýsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 11.07.2008 11:09:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bazovy sirup je fantasticky...fantasticky!!!!!Milujem jeho chut, na slovensku som si vzdy nakladala kvety na sirup...a potom som v nemecku objavila, ze maju hotovy a skoncila som s nim...som lenivec lenivysmajliksmajlik
raz som pila bazove vino...jeda moja....mala som pocit ze som v zivote nic lepsie nepila...


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

bezový sirup recepty bezovy sirup sirup z černého bezu bezové víno recept syrup z černého bezu bezová štáva bezový med bezový sirup z květů recept bezovi sirup cerny bez stava černý bez sirup recept recept bezový sirup recept na bezový sirup sirup z bezového květu bezová sirup bezinkový sirup recept bazový sirup bezové víno z květu bezová šťáva recept bezinkový sirup bezové víno bezová šťáva za studena sirup černý bez bezový sirup recept sirup z bezovych kvetu recept bezový sirup za studena bezový sirup bez vaření sirup z bezovych kvetu bezový sirup z květů sirup z černého bezu recept cerny bez sirup šťáva z bezu bezový květ sirup bezový syrup bezovy med recept černý bez recepty štáva z bezového květu recept na bezovou šťávu sirup recept sirupy recepty sirup bezovy sirup z bezu




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz