jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  41 000  receptů

Bezový sirup

Bezový sirup
nahoru
Bezový sirup Bezový sirup Bezový sirup
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Zavařeniny

Suroviny:

25 květů černého bezu
citrón
1 kg cukru

Postup přípravy receptu

25 opláchnutých a okapaných květů černého bezu přelijeme 1,5 l vody, přidáme na kolečka nakrájený citron bez jader. Povaříme, necháme 24 h vyluhovat. Šťávu přecedíme přes plátno, přidáme 1 kg cukru a zvolna vaříme do zhoustnutí. Ještě horkým plníme čisté a nahřáté skleničky a uchováváme v chladu a temnu.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
4 12 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Bezový sirup"

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.06.2015 23:11:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám ho bez kyseliny a jiných konzervantů. Přesně podle takového receptu. Dnes 25 litrů. U nás se nestihne zkazit smajlik. Je fakt super.

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.06.2014 22:52:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ST.alica:Šampanské z kvetu bezu 4hrste kvetu bezu,2citrony na platky,1polevkova lžice vinneho octu,80dkg cukru kr.,1lvody Vodu prevarit a pridat cukr,prelít do vetší nadoby a doplnime studenou vodou do 4,5litra + pridat ostatní suroviny.Všechno na 2dny zakryjte,potomprecedte a stočte do flaš.Nechejte stát 2mesíce,a mužete podavat chlazené.Je to takové fajné detske šampanske pro dospeláky :)

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 21:24:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcela: V krámě si domácí sirup nekoupíte, tam jsou aromata, a bezu jen hodně málo. Kyselina octová a kyselina citronová jsou konzervanty přirozené, sice i průmyslově chemicky vyráběné, ale jinak se vyskytují i v přírodě. Klidně tento recept můžete dělat i bez konzervantů, ale to se Vám pak šťáva rychleji zkazí.

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2014 07:44:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak dlouho se to vaří po přidání cukru? Hodinu? Nebo déle? smajlik

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.06.2014 08:37:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super jediný recept bez kys. citronové nemohla jsem sehnat žádný recept bez konzervantu. To bych si sirup mohla rovnou koupit v krámě.Díky hned vyzkouším. smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.05.2014 21:15:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes ho zkouším,jsem zvědavá jak to dopadne
smajlik

autor: spagetka
vloženo: 26.05.2014 20:15:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Markéta: v žádném případě nic na zhoustnutí, sirup je z bezu, ne s dalšími přídavnými surovinami, je to o bezu

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2014 20:04:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na zhoustnutí doporučuju pšeničný sirup-k sehnání ve zdravé výživě-postačí 1-2 pol.lžíce (podle hustoty jakou chcete)....(je to zdravější alternativa glukozového sirupu..) smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.05.2013 10:29:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: kyselina citronová obecně odvápňuje, čili si zaděláváte na řídnutí kostí na "stará kolena"...hledala jsem recept bez ní a díky za něj...smajlik mimochodem se podívejte, že je téměř ve všech nějak upravovaných potavinách, dokonce i v dopékaném pečivu.

autor: 1974andrea
vloženo: 29.05.2012 19:28:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michal J.:Já teda bezinkovou šťávu dělám pouze za studena, jako všechny ovocné šťávy, přidávám kyselinu citronovou a cukr, nic víc.

autor: Michal J. (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.05.2012 19:23:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bezový sirup je faj pití,ale tento recept postrádá min.kyselinu citronovou a chuť se mu zhoustnout.Ani hodina mírného vaření mu nestačilasmajlik

autor: ST.alica (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2012 21:08:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ST.alica@azet.skProsim o recept na vino z bazoveho kvetu.Robievala som ho,..ale je to uz davno.Bolo vyborne.

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2011 12:04:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky,tvuj recept se mi libi...smajlik protoze nedavas tolik cukru a navic,nac cpat do toho kyselinu citronovou a pripravek ke konzervovani?Je to akorat nezdrave..prave se mi vari kvetysmajlik tak uvidime..

autor: rebeka
vloženo: 02.06.2011 21:40:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alzbeta:já dělám obdobně jak Magduška:převařím 2 litry vody,nechám vychládnout..nakrájím na kolečka 2 citrony,jeden pomeranč s kůrou,ale bez pecek,přidám do chladné vody,k tomu 100gr kyseliny citronové a 40 květů( i míň..podle velikosti)bezu,promíchám,nechám 24ho luhovat,pak přecedím přes plátýnko,pořádně vyždímám a vsypu 2kg krystal.cukru,za občasného promíchání až do úplného rozpuštění cukru cca po 2 dnech sliju do sklenic,nevařím,nesterulizuju,dělám to tzak už spustu let..ještě se mi nezkazil a zůstal krásně čirý celý rok

autor: Alzbeta (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.06.2011 21:34:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka a spagetka, diky za odpovedi!

autor: magdalenka
vloženo: 02.06.2011 08:53:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alzbeta (neregistrovaný/á), ja robím nasledovne za studena:
25-30 ks kvetov zalejem 2,5 litra vody a 80 g kyselina citrónová (1 balenie, čo dostať v kelímkoch bežne na Slov.)Do druhého dňa nechám lúhovať, potom scedím, zamiešam 2,5 kg cukru. Premiešavam, kým sa nerozpustí, aj hodiny - ale vždy keď idem okolo, zamiešam. Dám do 700 ml pohárov, zašróbujem viečko a držím v chladničke, neviem ako dlho vydrží bez sterilizovania. Jeden pohár sirupu je vždy vonku, kým sa neminie . Skúsila som sterilizovať, ale stratil arómu.

autor: spagetka
vloženo: 02.06.2011 08:15:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alzbeta: postup je tu u přidaného podobného receptu - http://www.toprecepty.cz/recept/12997-sirup-z-kvet...

autor: Alzbeta (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2011 23:11:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea:
Mohla byste prosim Vas recept na bezovy sirup za studena s pridanim kyseliny citronove popsat konkretne? Vy bez nechate pouze prejit varem, pridate cukr a kyseliny citronovou a to je vse? Diky!

autor: 1974andrea
vloženo: 27.05.2011 08:20:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já bezový sirup nevařím vůbec,přidávám kyselinu citronovou a za studena mi tam zůstanou všechny vitamíny

autor: zizala
vloženo: 27.05.2011 08:17:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ferda30: sirup houstne až po zchladnutí smajlik

autor: ferda30 (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2011 07:36:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sirup je ňam, ňam, akorát to vaření do zhoustnutí nějak nevyšlo.. Po třičtvrtě hodině varu jsem se na to vyprdla, protože jsem vyvařila všechny vitamíny a sirup ne a ne zhoustnoutsmajlik Čím to? Všude píšou jen nechat projít varem, takže to tak příště udělámsmajlik

autor: es (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.06.2010 20:13:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Květy určitě předem propláchněte vodou, bez propláchnutí to pak chutná po pylu který při pití zůstává na jazyku

autor: Bibinka
vloženo: 28.05.2009 11:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Týnko, určitě se ředí vodou tak, jak sladké máte rádi.smajlikNeředěnej by se snad ani nedal pít, byl by strašně přeslazenýsmajlik

autor: týnka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.05.2009 10:52:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosím a bezový sirup se pije už tak jak se udělá nebo se ještě potom ředí vodou?

autor: patrik (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2009 22:42:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrýsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 11.07.2008 11:09:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bazovy sirup je fantasticky...fantasticky!!!!!Milujem jeho chut, na slovensku som si vzdy nakladala kvety na sirup...a potom som v nemecku objavila, ze maju hotovy a skoncila som s nim...som lenivec lenivysmajliksmajlik
raz som pila bazove vino...jeda moja....mala som pocit ze som v zivote nic lepsie nepila...


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

bezový sirup syrup z černého bezu cerny bez sirup sirup černý bez jak udelat bezovy sirup recept na bezovou šťávu sirupy recepty bezová sirup recept bezový sirup bezový sirup za studena bezové víno recept domácí bezový sirup bezovy med recept bazový sirup bezový sirup z květů černý bez sirup recept bezový syrup sirup z bezu bezový sirup z květů za studena bezinkový sirup bezový sirup z květu bez vaření recepty bezovy sirup bezovi sirup černý bez recepty recept na bezový sirup bezové víno bezový med sirup z černého bezu recept štáva z bezového květu bezový sirup bez vaření bezový květ sirup šťáva z bezu bezová šťáva recept sirup z bezového květu sirup bezovy bezinkový sirup recept bezový sirup z květů recept bezové víno z květu sirup z bezovych kvetu bezová šťáva za studena bezový sirup recept bezová štáva



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz