Bezový sirup se zázvorem a limetkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Ostatní 0 názorů

Suroviny

20 velkých květů bezu černého
2 limetky
cca 10 cm zázvoru
80 g kyseliny citronové
2 l převařené zchladlé vody
1,5 kg cukru ( já používám tmavý třtinový, tak šťáva má samozřejmě tmavší barvu )
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor oloupejte, nakrájejte na plátky a zlehka je posekejte tupou stranou nože, aby pustily více chuti. Ve vodě rozmíchejte kyselinu citronovou, přidejte květy, kolečka limetek a zázvor. Vše musí být potopené. A nechte 24 hodin louhovat.

  2. Druhý den slijte přes plátýnko, přidejte cukr a důkladně rozmíchejte. Šťávu (sirup) slijte do důkladně vymytých lahví a uzavřete. Šťáva se může i sterilovat při 80 stupních C stačí 20 minut, ale není to nutné, nikdy se mi nezkazila.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 261 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezový sirup se zázvorem a limetkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bezové marmeláda se zázvorem

Zapomněl/a jsem heslo