Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proteinová dieta podle božské Marilyn: Syrová vejce ke snídani a steak k večeři
Zdroj: Studio publicity still. 20th Century Fox – Volné dílo

Blond kadeře, velké rudé rty a dokonalá postava. Marilyn Monroe dodnes platí za ikonu stříbrného plátna a sexsymbol. Jak si udržovala figuru, kterou jí záviděla nejedna žena? Speciální dietou a cvičením, které zvládnete i vy!

Jídelníček božské Marilyn

Byla krásná a milovaly ji miliony lidí. Muži ji chtěli vzít na rande, ženy chtěly vypadat jako ona. Božská Marilyn Monroe, americká herečka a zpěvačka, je stále slavná po celém světě jako jedna z největších hollywoodských hvězd všech dob. Jedním z důvodů, proč byla tak oblíbená, byla i její perfektní postava. Marilyn totiž rozhodně nebyla žádná vyzáblina; disponovala ženskými tvary, přesto byla štíhlá a elegantní.

Jak si vytížená superstar dokázala udržet figuru? V rozhovoru pro magazín Pageant z roku 1952 osobně prozradila, co přes den jí a jak cvičí. „Ráno, než si jdu dát sprchu, dám si ohřát mléko. Když je horké, přidám do něj dvě syrová vejce, rozmíchám je vidličkou a vypiju při oblékání. Podle některých je to divné, ale ukažte mi lékaře, který by řekl, že takováhle snídaně pro vytíženou pracující dívku není výživná!“ uvedla herečka.

Laren Stover, autorka lifestylové knihy The Bombshell Manual of Style, nicméně tvrdí, že když Marilyn potřebovala shodit, snídala sklenici pomerančové džusu nebo porci spařených švestek, a to pro jejich projímavé účinky. Herečka Renée Taylor zase deníku New York Post v jednom rozhovoru prozradila, že se s Monroe osobně setkala. Blonďatý idol jí prý svěřil zaručený recept na nápoj na hubnutí – šlo o mix citronové šťávy, javorového sirupu a kajenského pepře a výsledkem pití tohoto koktejlu mělo být pročištění celého organismu.

Podle rozhovoru v magazínu Pageant Marilyn přes den jedla málo nebo vůbec a téměř nikdy nevečeřela v restauraci. Po cestě domů se vždy zastavila v obchodě, aby koupila nějaké maso – většinou steaky nebo kotlety, ale měla ráda také játra. Maso si pak upekla v troubě a k němu snědla čtyři až pět syrových mrkví, které prý měla neskutečně ráda.

10 minut cvičení

Ačkoliv dieta to byla střídmá, Monroe by si těžko udržela výstavní křivky, kdyby vůbec necvičila. „Jen, co si opláchnu obličej, lehnu si vedle postele a alespoň deset minut cvičím s činkami,“ uvedla herečka pro Pageant s tím, že si vymyslela vlastní cviky na konkrétní partie, u kterých nechtěla, aby jí ochably.

Marilyn Monroe byla v době své největší slávy sexsymbolem a dodnes platí za velkou ikonu stříbrného plátna, ačkoliv – nebo možná právě proto, že – ji potkal tragický osud. Herečka zemřela v pouhých šestatřiceti letech, když se předávkovala barbituráty, tedy léky na spaní. Právě se zdravým spánkem měla herečka problém. V rozhovoru pro Pageant sice řekla, že spí pět až deset hodin denně – což není zas tak málo – její kolegové v pozdějších letech ale tvrdili, že Monroe často nespala vůbec a kvůli tomu pak byla nedochvilná a podrážděná. V propagačním rozhovoru k filmu Páni mají radši blondýnky to prásknul například choreograf Jack Cole.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více