Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

plněné košíčky s jogurtem
Zdroj: Toprecepty, Merylas

Den dětí je skvělou příležitostí připravit dětem překvapení. A nemusí být náročné na přichystání. Inspirujte se tipy na svěží a výborné nepečené pohoštění.

Nepečené pohoštění na Den dětí

Děti rády mlsají a často je to ovoce a různé varianty z něj. Můžete vytvořit nejen špízy, ale i zajímavě vykrojené tvary a poskládané obrázky. Představte si třeba meloun, který bude vykrojený do tvaru otevřené žraločí tlamy. Místo očí kuličky vína a v tlamě nejrůznější druhy ovoce (kromě kostek vydlabaného melounu i víno, maliny, pokrájené mango, kiwi). Děti je pak mohou z tlamy nabírat napichovátky. Skvělou variantou je třeba marshmallow z poloviny namočené v čokoládě a obalené barevnou posypkou. To vše napíchnuté na špejli.

Burizonové hrudky

Upatlané děti, šťastné děti. Pokud tohle platí pro ty vaše, připravte jim některou z burizonových dobrot. Využívají se bílé burizony, které v tmavé čokoládě nebo karamelu vypadají velmi efektně. Můžete vyzkoušet karamelkový recept, možností je ale i tato čokoládová varianta. Dají se z nich připravit hrudky,  které vložíte do malých papírových košíčků. Také je zkuste nalít na plech a nakrájet na kvádříky. Podobně může fungovat místo burizonů i popkorn. Dezert pak bude mít ještě efektnější podobu.

Čokoládové barevné střípky

Máte doma ořechy různého druhu, čokoládu na vaření, kousky bílé čokolády (nemusí být), lentilky a hrozinky? Výborně. Takže můžete pro děti připravit čokoládové střepy. Jak na to? Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce nechte rozpustit čokoládu a pak ji nalijte na pečicí papír. Pokud budete moci sem tam kápnout i trochu rozehřáté bílé čokolády, kterou špejlí opatrně prolnete s tmavou čokoládou, vzniknou zajímavé obrazce. Na tuto směs nasypte to, co máte doma: lentilky, kousky ořechů, hrozinky. Nechte vychladnout, a pak nalámejte na střepy.

Dětská oslava

Dětská párty si zaslouží pohoštění šité těm nejmenším přímo na míru! Jistotou, která nezklame, jsou minisendviče z toastového chleba zbaveného kůrky. Uvnitř může být krůtí šunka a lučina, nebo třeba…

Mražené pohoštění

Bez zmrzlé dobroty to na Den dětí nejde. Můžete jim připravit banánovo-jahodovou mraženou tyčku s čokoládou. Banány oloupejte. Pokud jsou konce nevzhledné, tak je dejte pryč. Nakrájejte banán zhruba na 4 stejně velké kousky. Na nanukovou tyčku nebo špejli navlékněte jahodu, a pak dva kousky banánu. Dejte vše do velké misky a tu vložte na hodinu do mrazničky.

Do vyšší skleničky dejte bílý nebo ovocný jogurt a zmražené banány v něm obalte. Znovu vraťte zmrazit do mrazničky. Rozpusťte čokoládu třeba v horké lázni. Vyndejte z mrazáku zmražené tyčky, poslední část banánu namočte do čokolády a můžete tuto část ještě obalit v barevných posypkách. Mělo by to ztuhnout hned. V mrazáku ale vydrží až týden.

Trochu jiný recept na banánové nanuky s jahodami najdete tady.

Zdroje informací:
bbcgoodfood.com
tasteofhome.com

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více