Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná kuřecí prsa: Špenát, šunka, niva či omeletka zajistí masu šťavnatost a na talíři se budou krásně vyjímat
Zdroj: Toprecepty, RubyRom

Plněná kuřecí prsa jsou pokrmem, který si můžeme připravit poměrně rychle. Když je naplníme správnými ingrediencemi, budou krásně šťavnatá, výborná a na řezu velmi dekorativní. Zjistěte, jaké varianty jsme pro vás vybrali.

Šťavnatá kuřecí prsa

Kuřecí maso patří na špici v oblíbenosti mas, hlavně pro jeho snadnou a rychlou přípravu. Můžete si z něj také připravit nejrůznější jídla, protože se báječně kombinuje.

Většinou saháme po kuřecích prsou, která ale dokáží být při příliš dlouhé přípravě vyschlá. Kuřecí prsa jsou nejdietnějším kouskem z kuřete, a právě naplnění přispívá k jejich šťavnatosti. Inspirujte se našimi tipy.

Plněná kuřecí kapsa se šunkou a sýrem

Plněná kuřecí prsa se nejčastěji připravují se sýrem. Rozmanitost této náplně je velmi široká. Můžete sáhnout po aromatických sýrech (čedar, parmazán) včetně plísňových (hermelín, niva), ale také po obyčejném eidamu a podobném typu sýrů, možností je i feta, případně mozzarella.

Pak záleží, kterou další hlavní ingredienci zvolíte. Velmi oblíbenou je ta nejobyčejnější: sýr (vyberte si eidam, hermelín, nebo čedar) a šunka. Tuto kapsu si můžete přichystat „na přírodno“, ale také ji obalit v trojobalu.

Náš tip: Připravte si smaženou kuřecí kapsu se šunkou a sýrem

Kuřecí prsa plněná pestem

Protože mohou být kuřecí prsa, na rozdíl od stehenních řízků, trochu sušší, je skvělé, když je můžete doplnit o šťavnatou náplň. Tou může být třeba bazalkové pesto. Pokud máte doma skleničku pesta, je toto ideální příležitost, jak surovinu využít. Variantou je také petrželkové, nebo třeba tymiánové pesto.

Náš tip: Připravte si kuřecí prsa plněná pestem.  

Kuřecí prsa plněná játry

Další méně tradiční variantou plnění kousků kuřete, jsou pak játra. Může to působit trochu sušším dojmem, ale šťavnatost podpoří aromatická hořčice. Pokud máte domácí kořenící směs vegetu, výborně přispěje k bohatším chutím. 

Náš tip: Přichystejte si plněná kuřecí prsa omeletkou a játry.

Náš tip: Pokud chcete vyzkoušet něco jiného, může to být třeba následující roláda podle tohoto video receptu:

Kuřecí kapsa plněná špenátem

Špenát je někdy neprávem odmítán. A to je trochu škoda. Protože z něj při přidání dalších správných ingrediencí můžete připravit výborné jídlo. Takovým může být třeba právě kuřecí kapsa plněná špenátem. Připravte si je podle tohoto receptu.  Přichystejte si: 4 kuřecí prsa, 40 g parmazánu, 50 g eidamu, 250 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, hrst plátků mandlí, řepkový nebo slunečnicový olej, pepř a sůl.

Jak na to? Střed kuřecích prsou prořízněte tak, aby uvnitř vznikla kapsa. Celá prsa i uvnitř osolte a opepřete. Prolisujte česnek. Špenát dejte do cedníku a přelijte ho vroucí vodou. Parmazán nastrouhejte do misky, stejně tak eidam, a oba sýry smíchejte. Sýry promíchejte se špenátem, plátky mandlí a česnekem. Směs vložte do kapsy. Pro jistotu můžete kapsu zpevnit párátkem. Pánev dejte na plotnu, kápněte na ni olej a rozehřejte ji. Na rozpálenou pánev dejte kuře a pomalu ho smažte dozlatova, pak prsa otočte. Pár minut upravujte i z druhé strany. Přilijte trochu vývaru, přiklopte a nechte dusit asi čtvrt hodiny. Pokud vývar nebude stačit, můžete kápnout trochu vody.

Náš tip: Tento pokrm můžete obměnit tak, že místo vývaru zvolíte bílé víno. Recept využívá čerstvý špenát. Můžete zvolit i ten mražený. Nechte ho povolit a co nejvíce vysušte vodu. 

Kuřecí kapsa s nivou a broskví 

Kuře, niva, a broskev. To je kombinace, která už po léta slaví úspěch, i když se tomu řada kuchařů diví. Ale je šťavnatá, voňavá a rychlá. Co víc si přát.

Náš tip: Kuřecí kapsy s nivou si můžete připravit podle tohoto receptu

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více