Jídelní rozmary slavných: Herec Sean Penn je takový „masožravec“, že chtěl synovi dát jméno „Steak“, naštěstí to neprošlo
17. 8. 2023 V kuchyni s VIP
Držitel Oscara, herec a režisér Sean Penn, se mimo jiné „proslavil“ tím, že čtyři roky byl manželem Madonny. 17. srpna oslaví tento hollywoodský seladon už třiašedesáté narozeniny. Otec dvou synů je známý jako milovník dobrých steaků.
Svérázný přístup k životosprávě
Sean Penn si na jednu stranu s životosprávou hlavu moc neláme. Kouří a alkoholu se nevyhýbá, na druhou stranu pravidelně trápí své tělo v posilovně. Aby udržel svaly, snaží se kromě cvičení dodržovat dietu, která počítá s příjmem bílkovin v podobě libového masa, vajec, ryb.
Mohlo by vás zajímat
Velký masožravec
Pokud jde o jídlo, Sean je dokonalý prototyp masožravce. Lásku k jídlu posunul na zcela novou úroveň poté, co svého syna téměř pojmenoval na počest svého masožravého apetitu po svém nejoblíbenějším jídle.
Synové Dylan a Hopper se narodili v manželství s herečkou Robin Wrightovou. Právě druhého z nich chtěl pojmenovat „Steak“.
Seanův syn Hopper Penn prozradil, že měl nakonec štěstí. Jmenuje se po herci, filmaři a fotografovi Dennisu Hopperovi. Přitom Sean Penn dost manželku přesvědčoval, aby synek nosil jméno „Steak“.
Mohlo by vás zajímat
Recept na dokonalý hovězí steak
A pokud si jako slavný herec chcete pochutnat na dokonalém hovězím steaku jako Sean Penn, budete potřebovat (na 2 porce): 2 plátky vyzrálého roštěnce o tloušťce alespoň 2 cm (použít můžete i jiné druhy hovězího), hrubozrnnou sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíci rostlinného oleje.
- Plátky masa z obou stran potřete trochou oleje, lehce osolte a opepřete a nechte zhruba půl hodiny odpočívat na talíři.
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Pánev, kterou můžete použít i do trouby, rozpalte nasucho, vložte do ní plátky masa a zprudka opékejte 3 minuty z obou stran. Maso by pak mělo jít snadno podebrat z pánve. (V tuto chvíli je steak propečený jako rare, tedy krvavý). Pokud raději máte propečené maso, můžete ho ještě dopéci.
- Pánev s masem vložte do vyhřáté trouby. (Pokud nemáte pánev s odnímatelnou rukojetí, která je vhodná i do trouby, maso přendejte do pekáčku.) V troubě pak pečte při teplotě 180°C tak dlouho, než získáte vámi požadovaný stupeň propečení – medium trvá 5 až 8 minut, well done 12 až 15 minut.
- Pánev (pekáč) vyndejte z trouby a nechte maso alespoň 10 minut odpočívat přikryté třeba kouskem alobalu.
- Podávejte s pečenými bramborami, hranolkami nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
A pokud máte chuť na úžasný steak, vyzkoušejte rump steak na bylinkách podle našeho videoreceptu.
Zdroje informací:
yahoo.com: Sean Penn wanted to name his son after his favorite food
hellogiggles.com: Sean Penn wanted to name his son after his favorite food
celebitchy.com: People: Sean Penn drinks, smokes, eats well, works out a lot of never sleeps
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak správně uvařit zelí, aby bylo chutné a zachovalo si blahodárné účinky. Poradíme, jak na to
Umíte správně vybrat a uvařit zelí, které je v našich zemích nejběžnější, neznámější a nejoblíbenější zeleninovou přílohou? Víte, jak se liší… Číst více
Jak nakrájet zelí jako v restauraci. Obdobně zpracujete i kapustu
Příprava hlávek Při nákupu zelí vybíráme svěže působící hlávky. Jejich okrajové listy by měly být spojeny s košťálem, aby neosychaly. Spodek košťálu… Číst více
Jak dlouho se vaří kysané zelí? Čas není vše, důležité je i pravidelné ochutnávání
V létě si dopřáváme lehká a svěží jídla, k podzimu zase neodmyslitelně patří ta o něco tučnější. Pečené maso s kysaným zelím patří k těm velmi… Číst více
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu
Dušené zelí je oblíbenou přílohou obzvláště na… Číst více
Jak na fantastické červené zelí ke svatoštěpánské kachně? Skvělou chuť zajistí jablka a svařené víno
Připravujete každoročně na Štěpána pečenou kachnu… Číst více
Vepřové výpečky jsou poměrně levné jídlo a s knedlíkem a zelím tvoří výborný nedělní oběd. Vyzkoušejte je podle našich rad
Výpečky se připravují z levnějšího masa, většinou bůčku. Pokud je hodně prorostlý, přidáme k němu libové maso z plece nebo kýty. Kdo nemá rád bůček,… Číst více
Jak připravit kysané zelí ke kachně či huse? Nezapomeňte na sádlo a zlatavou cibulku
Ke svatomartinským oslavám neodmyslitelně patří husa se zelím. Kyselost zelí pomáhá k lepšímu trávení tučného masa, proto je zelí skvělou přílohou ke… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Jídelní rozmary slavných: Herečka Robin Wrightová se vyhýbá sacharidům, ale slanému koláči s kuřecím masem nikdy neodolá
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 2 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 13 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější
Jídelní rozmary slavných: Marilyn Monroe dietu nedržela. Jedla ale ve velkém množství syrovou mrkev a měla ráda krůtí srdíčka i játra