Postup přípravy
Krok 1: Den předem vezmeme plátky roštěnky, naklepeme lehce z obou stran klouby prstů.
Krok 2: Ve hmoždíři roztlučeme hrst celého pepře (nejlépe barevného) s velkou špetkou soli. Vmasírujeme do masa. Zakápneme olejem, opět vmasírujeme a necháme v lednici do druhého dne. Druhý den maso z lednice vyndáme alespoň hodinku před přípravou.
Krok 3: Druhý den dáme na pánvičku kapku oleje a opečeme z obou stran do křupava slaninu.
Krok 4: Plátky šunky rozkrojíme na půl a na pánvi také opečeme do křupava.
Krok 5: Slaninku i šunku dáme na teploodolnou misku a vložíme do trouby (100 °C) a necháme hřát.
Krok 6: Do kastrůlku vyklopíme fazole, prohřejeme, podle chuti dosolíme.
Krok 7: Na pánvi uděláme vejce na volská oka (jak kdo rád – my raději tekutější).
Krok 8: Dáme na talířek a také strčíme do trouby, aby zůstala teplá.
Krok 9: Rozehřejeme si na sucho grilovací pánev, když začne kouřit, přikápneme trochu oleje, rozetřeme.
Krok 10: Vložíme plátky roštěnky a necháme bez jakéhokoli dalšího zásahu dělat 3 minuty z jedné strany. Pak otočíme, v případě, že grilovací pánev hřeje někde víc a někde míň, přeházíme je. Děláme další 3 minuty. Znovu obrátíme a maso otočíme o 90 stupňů, aby se nám udělala mřížka. Stačí 1 minutka. Opět otočíme – opět 1 minutka. Přendáme na talíř a nejlépe pod kusem alobalu necháme chvilku odpočinout (cca 5 min, dýl to stejně nikdy nevydržíme čekat).
Krok 11: Podáváme s fazolemi, na maso dáme volské oko a celé dozdobíme slaninou a šunkou, případně přidáme něco zeleného.
Zveřejněno 6. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kovbojský stejk (steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Nog
Moje poznámka
Kovbojský stejk (steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Nog
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
stejk,
jak udělat stejk,
kovbojsky veprovy steak,
stejk recept,
stejk priprava,
stejk z roštěnky,
vepřový steak kovboj,
stejk z krkovicky,
stejk se slaninou a vejcem,
fazole k steaku,
druhy pripravy stejku,
steak a fazole,
grylovaci pánev,
stejk s volské oko,
kovbojský steak z vepřové panenky,
stejk na panvi,
kuřecí steak kovboj,
stejk z trouby,
kovbojský steak s fazolí,
stejk z roštěnce
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř celý,
olej,
fazole v tomatové omáčce,
slanina anglická,
šunka,
vejce
Komentáře (4)
Jinak postup, jak uvádím, máme mnohokrát vyzkoušený - jak píše Drobek, steak je machrovina.
A jestli si kdysi kdesi kovboj klepnul ke stejku vejce nebo ne - to se fakt hádat nemíním