Kovbojský stejk (steak)

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Minutky 3 názory

Suroviny

3 plátky roštěnky (šířka na 2 prsty)
sůl
celý pepř
olej
2 plechovky oblíbených fazolí v tomatě (+ - sůl)
anglická slanina (cca 3 plátky na osobu)
šunka (cca 3 plátky na osobu)
vejce (jedno na osobu)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den předem vezmeme plátky roštěnky, naklepeme lehce z obou stran klouby prstů.

  2. Ve hmoždíři roztlučeme hrst celého pepře (nejlépe barevného) s velkou špetkou soli. Vmasírujeme do masa. Zakápneme olejem, opět vmasírujeme a necháme v lednici do druhého dne. Druhý den maso z lednice vyndáme alespoň hodinku před přípravou.

  3. Druhý den dáme na pánvičku kapku oleje a opečeme z obou stran do křupava slaninu.

  4. Plátky šunky rozkrojíme na půl a na pánvi také opečeme do křupava.

  5. Slaninku i šunku dáme na teploodolnou misku a vložíme do trouby (100 °C) a necháme hřát.

  6. Do kastrůlku vyklopíme fazole, prohřejeme, podle chuti dosolíme.

  7. Na pánvi uděláme vejce na volská oka (jak kdo rád – my raději tekutější).

  8. Dáme na talířek a také strčíme do trouby, aby zůstala teplá.

  9. Rozehřejeme si na sucho grilovací pánev, když začne kouřit, přikápneme trochu oleje, rozetřeme.

  10. Vložíme plátky roštěnky a necháme bez jakéhokoli dalšího zásahu dělat 3 minuty z jedné strany. Pak otočíme, v případě, že grilovací pánev hřeje někde víc a někde míň, přeházíme je. Děláme další 3 minuty. Znovu obrátíme a maso otočíme o 90 stupňů, aby se nám udělala mřížka. Stačí 1 minutka. Opět otočíme – opět 1 minutka. Přendáme na talíř a nejlépe pod kusem alobalu necháme chvilku odpočinout (cca 5 min, dýl to stejně nikdy nevydržíme čekat).

  11. Podáváme s fazolemi, na maso dáme volské oko a celé dozdobíme slaninou a šunkou, případně přidáme něco zeleného.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 632 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kovbojský stejk (steak)

  • sunny.sofi sunny.sofi(autor receptu)

    Mám úžasnou starou litinovou pánev, kterou je nutné lehounce potřít mašlovačkou olejem.
    Jinak postup, jak uvádím, máme mnohokrát vyzkoušený - jak píše Drobek, steak je machrovina. ;-) Ten náš určitě není spálený - viz foto, má krásnou mřížku a uvnitř je fantasticky šťavnatý. Dobrou chuť všem:-K
    A jestli si kdysi kdesi kovboj klepnul ke stejku vejce nebo ne - to se fakt hádat nemíním:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Jen drobnost, ke kovbojskęmu steaku nepatřį vejce, po opečení na suché pánvi (steaky se nedělají na oleji) dát do 100 trouby na pár minjt dodělat,jinak budou uvnitř syrové. Kdyby nebyly syrové, zas je musíte zvenčí připálit. Jó steak, to je machrovina.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No paráda!! :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: stejk jak udělat stejk kovbojsky veprovy steak stejk recept stejk priprava stejk z roštěnky vepřový steak kovboj stejk z krkovicky stejk se slaninou a vejcem fazole k steaku druhy pripravy stejku steak a fazole grylovaci pánev stejk s volské oko kovbojský steak z vepřové panenky stejk na panvi kuřecí steak kovboj stejk z trouby kovbojský steak s fazolí stejk z roštěnce