Pečený camembert: Hit sociálních sítí voní tymiánem, pikantní šmrnc mu dá chilli a jeho jemná chuť se na jazyku jen rozplývá
1. 4. 2024 Vaření
Dali byste si rozpečený ochucený sýr? A co takhle pečený camembert? Toto jídlo je momentálně hitem na sociálních sítích. Vyzkoušeli jsme, jak se dělá a jak chutná. Je to takhle snadné.
Jak na rozpečený sýr
Rozpečený ochucený sýr může posloužit jako rychlé pohoštění, když se objeví nečekaná návštěva, při různých oslavách, ale také jen tak, když nás bude honit mlsná. Pečený camembert se stal hitem na sociálních sítích. Vyzkoušeli jsme, jak se dělá a jak chutná.
Mohlo by vás zajímat
Co je camembert
Camembert je měkký sýr s krémovou konzistenci a na povrchu ušlechtilou bílou plísní. Vyrábí se ze zrajícího kravského mléka a je oblíbený pro svou lahodnou máslovou chuť. Není jisté, kde se přesně vzal, ale hovoří se o konci 18. století a oblasti na severu Francie zvané Camembert (v Normandii).
Camembert je výborný jen tak neupravený, vynikající je i grilovaný, nakládaný a zapékaný. V poslední době se objevuje jako hit na sociálních sítích jako vynikající pečený camembert s medem, chilli a bylinkami. My využíváme tymián, ale hodí se všechny provensálské bylinky. Tedy třeba i saturejka, rozmarýn a oregano. Pečený camembert je velmi snadný na přípravu a po upečení chutná naprosto úžasně.
Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…
Jak připravit pečený camembert
Na přípravu potřebujete: 1 camembert, 1 hrst cherry rajčat, 1 paličku česneku, 1 lžíci medu, chilli dle chuti, 1 snítku tymiánu a vlašské ořechy.
Jak na to? Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Pomocí nože vytvořte v sýru hlubší mřížku. Sýr dejte do zapékací misky, pokapejte medem, posypejte nasekanými vlašskými ořechy, zasypte vločkami chilli a přidejte bylinky. Misku dejte do pekáčku.
Spolu se sýrem můžete zapéct i rajčata a podélně rozpůlenou paličku česneku. Obojí dejte do pekáčku. Vše zakápněte olivovým olejem a přidejte bylinky. Pečte v troubě na 180 °C asi čtvrt hodiny.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak udělat černého kubu? Základem jsou dvě suroviny
Jednoduché výživné jídlo U Litomyšli se tradiční pokrm nazýval krupková nadívanina s houbami, u Poděbrad ševcovský jahelník. U Tábora se k němu… Číst více
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
Menu na Štědrý den je tradičně dané. Doba půstu se v současnosti příliš nedodržuje, ale klasické pokrmy se připravují dodnes. Provedeme vás… Číst více
Pečeme s Ivou: Dokonalé máslové mini štoly můžou být skvělým jedlým dárkem
Chcete na Vánoce upéct něco tradičního, ale… Číst více
Pečeme s Ivou: Mini trdelníky zvládnete doma a jeden vás vyjde na pouhé dvě koruny!
Pečete rádi? Já taky. V minulém díle jsem vám… Číst více
Sedm tradičních vánočních jídel na českém stole: Jejich historie často sahá do dávných časů
V každé rodině jsou osvědčené a oblíbené recepty a jídla, základ je ale velmi podobný a my si nyní připomeneme, co za pokrmy se u nás objevuje… Číst více
Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
Máte před sebou připravené porce kapra a potřebujete je připravit na obalování? Nejlepší je rybu připravit den před obalováním, aby sůl správně rybou… Číst více
Místo kapra vinná klobása: Jak se tato uzenina dostala na náš štědrovečerní stůl?
Půst dnes na Štědrý den drží jen málokdo a pro… Číst více
Sváteční delikatesa? Dejte si šneky! Třeba podle receptu M. D. Rettigové
Šneky většinou považujeme za tradiční… Číst více
Pečeme s Ivou: Upečte si skvělou nadýchanou vánočku podle receptu, který nezklame!
V mém prvním díle jsme se věnovali mini štoličkám… Číst více
Naporcovat kapra můžete více způsoby. Vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Poradíme, jak na to
Kapra nám prodavači nejen zabijí a vykuchají, ale také podle přání zbaví šupin, nebo z něj přímo stáhnou kůži, odstraní žábry z hlavy, a pokud mají… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlé pohoštění na poslední chvíli: Nečekanou návštěvu oslní plněné bulky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Byliny v kuchyni: Proč se tymiánu přezdívá penicilin chudých?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03