Bylinky, koření a jeho použití + jiná dochucovadla
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 4 hodinami
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
Poslední příspěvky
„Hezky vecer, u nas je dnes polevka z cervene cocky a znovu…“ hazel, před 4 hodinami
„Hezké odpoledne , dnes k obědu smažená treska (v těstíčku),…“ MarcelaPa, před 12 hodinami
„Dobrý deň želám. Ja som si dnes uvarila obľúbenú šošovicovú…“ Julia Oskerova, před 13 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 6 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalou křenovou omáčku podle Viléma Vrabce: Skvělé chuti pomůže vývar, žloutek i smetana
Holka u plotny radí: Jihočeské bosáky z brambor a dýně vypadají lákavě a chutnají božsky. K přípravě stačí jen tři suroviny
Jedlíkova cesta kolem světa: Původní verzi japonského sushi byste nepoznali!
8. 1. 2019 21:28
5. 6. 2016 12:15
7. 3. 2011 23:15
Anýz - perník, sušenky, pečivo, cukroví, okurky, červené zelí, indická a čínská kuchyně, likéry, kompoty.
Bazalka - saláty, zeleninové omáčky, bylinkové máslo, ryby, dresinky, vepřové a drůbeží maso, rajčata, omáčky na těstoviny.
Bobkový list - zvěžina, nakládaná masa, kyselé zelí, polévky,vařené ryby, ragú, marinády.
Celer - polévky, saláty, pečené maso, zeleninové pokrmy, pomazánky, mletá masa.
Cibule - polévky, masitá jídla, pečeně, omáčky, houby, saláty, ryby, brambory, pomazánky.
Citronová kůra - koláče, tvaroh.
Citronová šťáva - ryby, zeleninové omáčky, saláty, tvaroh, dresinky, smažená masa.
Česnek - pečeně, saláty, polévky, omáčky, steaky, jehněčí maso, brambory, topinky, pomazánky, mletá masa, saláty.
Estragon - nádivky do drůbeže, octy, bylinkové máslo, omáčky, dresinky, k jemným zeleninám (chřest), marinády, saláty.
Fenykl - čaj, chleba, okurky, kysané zelí, koláče.
Hořčičné semínko - nakládání zeleniny.
Hořčice - k vařenému, pečenému masu, párkům, klobásám.
Hřebíček - kompoty, vepřová pečeně, omáčky ke zvěřině, rýže, koláče, nakládání zeleniny a hub, do kečupů.
Chilli - mletá masa, ostré omáčky (studené i teplé) k masu, fazole, chilli con carne, polévky.
Jalovec - zvěřina, kyselé zelí, vepřové maso, marinády, láky, pokrmy z kapusty, rybí marinády, drůbeží pokrmy (pečení).
Kakao - cukroví, moučníky, nápoje.
Kardamon - cukroví, v pekárnách, likéry, teplé nápoje.
Kmín - kyselé zelí, vepřová pečeně, chleba, pečivo, sýr, brambory, polévky, zelné pokrmy, pomazánky
Římský kmín - asijská kuchyně, salámy, likéry.
Kopr - omáčky (teplé i studené), pokrmy z ryb, dresinky, okurky, rajčata, tvaroh, pomazánky, polévky, zelené fazolky, vaječná jídla, zelné saláty.
Křen - k pečenému i vařenému masu, ke klobásám, pikantní omáčky jazyk, šunky, lák (okurky, červená řepa).
Kurkuma - při přípravě ostrých omáček, likéry, dušené maso, rýže.
Libeček - polévky (zeleninové bílé), brambory, tvaroh, dušená masa, bylinkové máslo, karbanátky.
Majoránka - polévky, luštěniny, pokrmy z brambor, kachna, husa, mletá masa, játra, směs na klobásy.
Muškátový květ - koláče, jemné omáčky, paštiky, rybí pokrmy.
Muškátový oříšek - polévky, bílé omáčky, kapusta, bramborové pyré, mletá masa, paštiky, koláče, pokrmy z rýže.
Nové koření - vývary, zahuštěné polévky, při marinování ryb, zvěřina.
Oregano - omáčky na těstoviny, zelenina, pizza, polévky, jehněčí a telecí maso, toasty, mletá masa.
Paprika mletá - guláše, perkelty, polévky, rýže, drůbeží a vepřové maso, tvaroh, pomazánky, mletá masa.
Pažitka - polévky, vaječné pokrmy, saláty, bílá omáčka, tvaroh, pomazánky.
Pepř - různá masa, polévky, omáčky, saláty.
Petržel - polévky, omáčky, mleté maso, vařené ryby.
Rozmarýn - pečená masa, zvěřina, brambory, zeleninové polévky.
Saturejka - luštěniny, bramborové polévky, kapusta, bylinkové omáčky, kuřecí maso, italská, balkánská, francouzská,... kuchyně.
Skořice - krupicová a rýžová kaše, jablečné moučníky, sladké omáčky, lívance, kompoty, pečená zvěřina.
Šafrán - rýže, světlé masové vývary a omáčky, drůbež, koláče (zvyšuje kyprost těsta), pokrmy z ryb.
Šalvěj - kuřata, nádivky, vepřové, králičí, jehněčí a telecí maso, sekaná.
Tymián - zeleninové polévky, ryby, pečeně, pokrmy z jater, zvěřina, omáčky na těstoviny, brambory, houby, sýrové pokrmy, fazole.
Vanilka - zmrzliny, moučníky, ovocné saláty, koláče, pečivo, likéry.
Yzop - telecí pečeně, brambory, tvaroh, pokrmy jižní kuchyně, mletá masa, omáčky k masům, bílé polévky.
Zázvor - omáčky, pečeně, masité pokrmy, kompoty, dýně, cukroví, sušenky, perníky, rýže, pečené banány, asijská kuchyně.