Pasta Sambal Badjak
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 41 minutami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39
Poslední příspěvky
„Dobrý večer k obědu jsme dojedli kuře, tentokrát s…“ MarcelaPa, před 34 minutami
„magdalenka: Máš tady na tu drožďovou receptík??? Já už…“ Veronika.Hrozna, před 4 hodinami
„Zdravím dievčatá, u nás sa počasie strieda ako na hojdačke.…“ Julia Oskerova, před 8 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
11. 9. 2010 18:18
11. 9. 2010 12:45
Nerada bych, aby toto vyznělo jako komerční článek, ale opravdu Vás chci s tou pastou seznámit, protože je moc dobrá a hodí se skoro do všeho
My jsme si ji nejprve nechali vozit od kamaráda z Holandska, protože u nás není nic podobného k sehnání. Natolik nám zachutnala, že jsme si s manželem řekli, že bychom ji mohli zkusit dovážet, protože by určitě našla uplatnění i v české kuchyni. Tak jsme založili firmu a pustili se do toho Jsme malinká firmička (jen manžel a já, přičemž já se tomu moc nevěnuji, protože se starám o naši roční dcerku) a jsme teprve v začátcích..
A teď k pastě samotné. Existuje spousta druhů pasty Sambal. U nás se prodává hlavně Sambal Oelek, která se skládá pouze z chilli papriček a soli (popřípadě octu u některých výrobců). Zatímco Sambal Badjak se skládá z chilli papriček, smažené cibulky a česneku. Receptura je původem z Indonésie, ale pasta se vyrábí v Holandsku. Více informací naleznete na www.dochutsito.cz/
Kdo má rád pikantnější jídla, určitě ji použije skoro do všeho. Výborná je na topinky, na maso nebo samotná třeba místo kečupu.
Příklady použití včetně receptů najdete na webových stránkách www.dochutsito.cz/recepty/.
Recepty jsme sami vymysleli, uvařili a nafotili. Budem rádi, když to vyzkoušíte.
Koupit se dá zatím téměř jen přes Internet (když se jich vezme víc najednou, máte dopravu zdarma). Máme také prodejní stánek, se kterým objíždíme především Gastro akce (v nejbližších týdnech budeme v Kolíně, Pardubicích, Plzni, Olomouci, Českých Budějovicích).
Pokud byste chtěli nejdříve ochutnat, posíláme vzorek zdarma (malé jednoporcové balení). Tady je odkaz www.sambalshop.cz/store/department-6-vzorky-zdarma.html.
Ráda zodpovím veškeré dotazy
Přeji hezký den a pokud se rozhodnete naši pastu ochutnat, věřím, že jí propadnete jako já.
Jana