Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarenie sádla

Žížalka, hoď to ako recept, určite sa to niekomu zíde, aby to tu nezapadlo. Ja na mikrovlnku nie som odborník, ani tie škvarky nemám také pekné chrumkavé ako Ty, asi sa ich treba dlhšie škvariť...odkedy mi obsah mikrovlnky horel plameňom, mám z nej rešpekt!:-/

Cathleen, nijak zvlášť. Ona se ta troška vody brzy vyvaří a pak už jen pění čisté sádlo. Ta miska ale musí být dostatečně velká, syrové sádlo by mělo sahat asi do 1/2 - 2/3 mísy.

Děvčata,dejte některá recept,tady se to za chvíli ztratí a jistě se najde dost kuchařinek kterým přijde recept vhod (například já):-O:yes::-D.Budu se sice docela bát o mikrovlnku,protože mám ze sebou jednunedobrou zkušenost:Před Velikonocemi když jsem pekla beránky,tak mi zbylo trochu těsta,vzpoměla jsem si že někdo peče v mikrovlnce,tak jsem taky vymazala a vysypala varnou misku,dala těsto,zapnula na plný výkon na 10 min :-!:-!:-!.Usadila jsem se na tu chvíli před telku,pozorovala jak těsto krásně vyběhlo,pustila to z hlavy a když trouba cinkla tak jsem jí šla otevřít.A nechtějte vidět co se na mě vyvalilo čoudu a smradu,začala jsem se dusit,pejsek začal taky kašlat,otevírala jsem co se dalo,no hrůza hrůzoucí.Nemohla jsem ten smrad vůbec vyvětrat,celý vnitřek mikrovlnky zežloutl,myla jsem to vším možným,potom mi dcera poradila abych jí větrala na balkoně,to pomohlo a větrala jsem až do konce dubna.Už je v pořádku,tak jí budu moc hlídat až budu škvařit sádlo.To jsem se rozkecala,co:-?:-D Ale jak jsem stará,tak jsem někdy pořádný nemehlo a nepřemýšlím

Vašku, ešte som sa chcela spýtať, chcel si foto mikrovlnky, škvariek, alebo moju?;-)

Žížalko, vypadá to moc dobře....jen se chci zeptat - když už to pak nepřikrýváš, nemáš od toho zaprskanou MWT?:-?

Vašku, mládí není období života, ale duševní stav!! Proto Ty budeš mladý ještě hooodně dlouho a to je moc dobře:-*:-*

To Magdalenka: já dělám taky škvarky v mikrovlnce a jsou super, křupavé a červené. Dělám je takhle: Omyté a nakrájené syrové sádlo dám do bílé porcelánové mísy, kápnu trochu vody a vařím nejprve na středním stupni pod poklicí 2x 4 minuty, v mezidobí je promíchám. Když jsou zcela ponořené do "šťávičky", kterou pustily, opět je promíchám, už nedávám poklici a na druhý nejvyšší stupeň vařím, dokud nezačnou růžovět. Sliju vyškvařené sádlo, promíchám, nechám jim trochu sádla po dně a na nejvyšší stupeň dovařím do červena. Přecedím a vymačkám z nich zbytek sádla. Bývá jich miska, jsou úžasně křupavé, nejsou nasáklé sádlem, sádla z toho půl kg je přes půl zavařovací sklenice.

Magdalenko. To nic. NEVADÍ . Všichni neumí všechno. Proto tady žvatláme o všem možném a tím se učíme. A na věku mi u všech děvčat nezáleží, ZVLÁŠTĚ NA TĚCHTO STRÁNKÁCH NE. Jste všechny čupr kočky a já jen starej dědek. HI HI. Ale veselej optimista. HI HI.

Václav, ja nemám foťák, fotím mobilom a ani by som to nevedela sem dať...to vieš, v mojom veku ťažko sa učiť novotám...(ale zas 100 rokov ešte nemám... teda zatiaľ.)

Nemám to z vlastnej hlavy, kamarátka to objavila na nejakom webe. Kocky sádla 1,5 x1,5 cm dáš do nádoby pre varenie v MW, prikryješ poklopom, vlníš na plno a sleduješ. Cca po 5 min. sa začne topiť sádlo, premiešaš, vlníš, vždy to vytopené zlievaš. Sleduješ, miešaš, vlníš,zlievaš - odoberáš. Pozor na spálenie! Škvarky nie sú také chutne opečené ako pri normálnom škvarení, zato sádlo je nádherné biele. Vždy si vytápam iba trochu, aby som mala v chladničke, napr. niektoré jedlá bez toho nie sú to pravé, alebo aj chlieb s masťou a cibuľou je nenahraditeľný...
Radšej robím v pomalom hrnci, tam to podlejem trochu vody, zapnem high, netreba iba sem-tam miešať, tam toho vojde veľa, je to pohodlné a určite sa nespáli nič...
V mikrovlnke zas je to taká rýchlovka.
Teší ma, ak som niekomu poradila.

Magdalenko.Tak ta mikrovlnka mne taky zajímá. Zatím to děláme v DP a je to bezva, ale co člověk ví a kdy se to může hodit. Napiš recept (postup) pěkně dopodrobna a dej fotečku.

Magdalenko,jak děláš škvařené sádlo v mikrovlnce ? To jsem ještě ani neslyšela :-O:-O,dej receptík:yes:

Pretože som tu relatívne nedávno, netuším o všetkých zlepšovákoch a nápadoch, ktoré tu boli zverejnené. Neviem, či viete, ako krásne sa dá vytopiť sádlo v pomalom hrnci, alebo v mikrovlnke...Oboje mám odskúšané, robievam, ale v pekárni som neskúšala.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 28 minutami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více