Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina21,04 g
Cholesterol281 mg
Sodík454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento guláš jsem dnes vařila a hledala recept, k němuž bych dala fotku. Gulášů je tu spousta, ale tento základní a nejobyčejnější zatím chybí, a to i přestože je mi jasné, že ho každý zná... Tolik na mou omluvu...:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Juraj Horak

10. 9. 2021 15:40

lucikp: Souhlas klasika je to bez protlaku . Klizka je na gulas hvezda . Neda se nic pokazit . Je dobry i z hoveziho krku .

lucikp

10. 9. 2021 10:37

jen jsem vynechala protlak :)

dejf96

8. 8. 2021 11:15

recept je perfektní! jedna malá vychytávka - namísto klasické červené nebo gulášové papriky, vyzkoušejte papriku uzenou... pozvedne toto výborné jídlo o level výš:yes: jo a ještě jedna drobnost, s rajským protlakem velmi opatrně. po zkušenosti dávám max lžičku...jinak se z toho stává rajská...

Hanka97

31. 7. 2021 23:46

Dnes uvařeno poprvé a vynikající

zdevi

19. 6. 2021 13:05

Michal2323: Kdysi jsem viděl video, jak se připravuje guláš v nějaké špičkové hotelové kuchyni. Bylo to v troubě :)
Od té doby to jinak nedělám. Vařím/peču z 2kg masa, ať se to vyplatí :)
Nejprve samozřejmě vše osmažím na pánvi.
Používám 8L teflonový pekáč a dávám to na 45 min. 180°C a další 2h na max. 150°C

Lenina101

24. 5. 2021 18:26

casino: sama jste si odpověděla, ke tam napsáno přichytávat, nikoliv přimalovat.
I na nepřilnavém hrnci se to trochu po nějaké době přichytí, ale nemá šanci už připálit. Především byl můj komentář myšlen na ty, kteří pindají, že by u toho museli stát celou dobu :-*;-)

Dajda

24. 5. 2021 16:47

casino: Taky ji používám, ale ta má dobrý povrch, i když nepřilnavým bych ho asi nenazvala. ;-)

casino

24. 5. 2021 15:03

"(guláš se má přichytávat ke dnu hrnce, ale ne připalovat)."
Lenina101:
No a myslíte, že v tom vašem hrnci lze dodržet výše uvedené z postupu, he? ;-)
***
Desetiletí používám bez problémů modro-černou socialistickou litinu, ale ona to ve skutečnosti žádná litina není, že :-K

Lenina101

24. 5. 2021 12:20

Zrovna ho vařím a vypadá velmi dobře.
Odpověď pro vás ostatní, co si zde stěžují na připalování, kupte si kvalitní hrnce s nepřilnavým povrchem ????

Dajda

10. 4. 2021 13:16

Trezalka0001: Já myslím, že když máte kvalitní hrnec se silnostěným dnem, tak právě nic míchat nemusíte. :-O

Trezalka0001

10. 4. 2021 13:04

Michal2323: tak to máte asi naprd hrnec, mně se nepřipejká nic a nikdy se mi ani protlak nepřipejkal, jestli to nebude tím, že u vaření se musí stát a jídlo míchat :-D

Michal2323

5. 4. 2021 14:55

S tim rakskym protlakem se to pěkně pripaluje příště uz ho tam rozhodně davat nebudu leda to furt michat:-//

Jirix

29. 3. 2021 03:20

Dělám úplně stejně. Určitě doporučuji :yes:

Collin

27. 3. 2021 20:24

Výborný, určitě stojí za vyzkoušení :-K

Pivanka

19. 3. 2021 20:04

keijei: v receptu je napsáno podlévat.... ????????‍♀️

1 2 3 4 6 12 17 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajský, pepř černý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz