Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kološvárské zelí III

Kološvárské zelí v sobě spojuje voňavé kysané zelí, rýži, vepřové maso a smetanu. V troubě se všechno krásně propojí do sytého a lahodného pokrmu. Tato neobvyklá kombinace vás mile překvapí.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min - bez doby chladnutí rýže

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, - bez doby chladnutí rýže )

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 782 kJ /
1 382 kcal
Bílkoviny30,28 g
Tuky30,15 g
Vláknina20,63 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy241,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přihodíme scezené kysané zelí. Podlijeme trochou vody (nebo nálevu ze zelí) a dusíme do měkka. Krok 2: Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením. Potom vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout. Krok 3: Na pánvi s trochou oleje osmahneme očištěnou a pokrájenou druhou cibuli i s plátky oloupaného česneku. Přidáme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu a opečeme. Krok 4: Konzervu s vepřovým masem vyklopíme, nakrájíme na kostičky a přidáme prohřát ke klobásovému základu. Vše ochutíme červenou paprikou. Krok 5: Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs a vše společně promícháme. Krok 6: V hrnečku rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na půl hodiny zapéct na 170 °C. Krok 7: Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.

TIP: Kysané zelí v mnoha receptech

Zveřejněno 7. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kološvárské zelí III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LvYA

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kološvárské zelí III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LvYA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alice Magdalena: já taky ráda používám vepřovku, dělám si je sama doma, takže vím co v ní je.

Alice Magdalena: a co tím básník chce říci???;-);-);-);-)někdy je člobrda rád,že udělá večeři ze surovin a je rád ,že je to rychlé a rodinku zasytí;-)Já nejsem proti pokud to není denně;-):-K

Alice Magdalena: Tak si někdy zkuste koupit poctivou vepřovku od firmy Polabské uzeniny. ;-)

Nechci vědět, co tvým klukům servíruješ jindy, když se po této "dobrotě" jen zaprášilo. Pokud někdo používá doma na vaření masovou konzervu, tak není ani kuchař amatér. To je zoufalec.:-((

:-O vidím prvně zkusím uloženo bodík se mě zbíhají sliny už safra :-8:-p:yes:

Tak jsem udělala a mělo velikýý úspěch :-8 - málo bylo.:-p Z předešlého dne mně zůstalo ze zabíjačky trochu prejtu, tak jsem ho přidala k mletému masu - konzerva nebyla - a opravdu to nemělo chybu.:yes: Bodík je na místě:yes:

Květuško, díky za super recept,po roce jsem ,,Koložváry,, udělala dle tvého receptu a manžel byl blahem bez sebe,hned se staral, zda-li mu zůstane ještě na zítra, skvělá dobrota.:-K:yes:

Vynikající recept :yes::-K

Jediný správný recept na kološvárské zelí je v knize Achille Gregora "Muž v zástěře". Tady na netu všichni uvádějí recept na pouhou přílohu, netušíce, že hlavním chodem je vepřová kotleta a k ní se přidává zde uvedené "kološvárské zelí".

daniel: no sorry, ani zelí není pravé, naložené a doma zkysané, asi se budu meset nad sebou zamyslet a zkrátit si pracovní dobu abych stihla večeři včas a nejedli jsme o půlnoci

kruci co ta konzerva a předvařená rýže? je to sice rychlé, ale přeci nejsme ve vývařovně ale doma.

To nemusí být vůbec špatné,posílám ti bodík:yes::-D

Tématické fráze:
koložvárské zelí, kološvárské zelí podle pohlreicha, kološvárské zelí s ryzi, kološvárské zelí skládané, koložvárské zelí recept, kolšvárské zelí, kološvarcké zelí, jak správně naložit zelí, koloszvárské zelí, nejlepší recept na kološvárské zelí, kološvartské zelí, zeli recepty, koložvárské zelí recepty, jak uvařit zelí, kolosvarskezeli, košvarské zelí, kološvarské kysané zelí, kolosvardske zeli, recepty ze zelí, kysané zelí recept

Suroviny:
maso vepřové, klobása papriková, zelí kysané, rýže, cibule, smetana sladká, smetana kysaná, česnek, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu