Skladane kolozvarske zeli

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min + priprava 2 porcie, pekacik 20 x 20 Mleté maso 29 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

250 g mlete vepřové maso
250 g kysane zelí
1 PL cukr
100 g ryže (cca 7 PL bez kopceka)
Nyní v akci
200 g kysaná smetana
1 velka cibule
3 stroužky česneku
olej
1 lžička mleta sladka paprika
1/2 lžičky mleta pálivá paprika
1 lžičky mletého kmínu
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mlete maso na cibulke orestujeme, ochutime solou, paprikou, korenim a trosku podusume. Ryzu uvarime, kyslu kapustu prekrajame a podusime na cibulke.

  2. Dno zapekacej nadoby vysteliem polovickou kyslej kapusty aj so stavou, na nu poukladam polovicku ryze, na nu pokladiem vsetko podusene maso aj so stavou.

  3. Na maso pokladiem druhu cast ryze a nakoniec ostatok kapusty. smotanu rozmiesame s lyzickou cervenej papriky a troskou soli a zalejeme povrch.

  4. Dame do vyhriatej truby prikryte na 20 minút, potom odkryjeme a zapekame dalsich 25 minút.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2972

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Skladane kolozvarske zeli

  • jahoda jahoda

    vybusna: tak jsem po roce a půl opět tady, tentokrát s fotkou tohoto chuťově výborného "Koložváru":-p.
    Vím, že je tady více podobných receptů, ale mám to ráda takto jednoduše, žádná klobása, nebo dokonce česnek, jak někdo psal..
    Prostě mňamka - zelí tam bylo dost, ale je schované:-O, chtěla jsem se pochlubit šťávičkou, ale rýže ji nasála:-//:-D
    Díky za recept a posílám fotku:-K (a čekám na oplátku Tvoji fotku u Zasněžené chaloupky:-8:-*)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Toto zelíčko jsem opět dělala a naše rodina se ho snad nepřejí:-p, a s domácím kysaným zelím je to fakt prima jídlo.5:yes: Vyhovuje nám to právě s mletým masem. Super, díky

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-//Hmmm, myslela jsem, že to taky dokážu - jen podle čtení receptu - odhadnout, co by nám chutnalo a co ne......a stále si stojím za svým:-!:yes::yes:

    Nehledě na to, že to, co chutná nám, nemusí někdo druhý ohodnotit jen kladně, takže kus věty jako :.......ako ze vie podla receptury odhadnut vysledok by nikdy nenapisal....mi tady nedává smysl.
    Recept mám v oblíbených:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    pata3 a myslím, že známkovat jsi nemohl, když nejsi přihlášený a taky by mne zajímaly tvé recepty, ale fakt, proč ne? My jsme rádi, když příjde někdo zkušený a poradí.;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    pata3 aj ja by som sa prihovarala za nejake tvoje recepty a tiez to pisem uplne vazne. btw..co sa tyka skorice, pridavam ju takmer do kazdeho indickeho jedla a robim si z nej aj marinadu na http://toprecepty.cz/recept/1794-skoricove-kridylk...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pata 3 - bez jakékoli ironie, naprosto upřímně - dejte sem nějaké recepty ;-):-p

    Odpovědět

  • pata3 pata3(neregistrovaný)

    Mila spagetka,nemusite ma lutovat.Ja som len trosku s usmevom a trosku s popichom reagoval na "tejaju".Varim od mojich deviatich rokov a mam vela svojich osobnych receptov,ktore vznikli asi tym,ze som vela cestoval.Ved kto by si pomyslel(len priklad),ze skorica v urcitom mnozstve a v urcitom pomere s inymi ingredienciami vam tak perfektne dochuti hovadzie,ze to "skuseny kuchar";-)nedokaze odhadnut:-8

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    pata3....hej mlete maso nie je take stavnate, ako kockate...nerobievam kockate kvoli tomu, ze mi to tam nesedi, ale urcite vyskusam to co si poradila...pomliet hotove udusene maso...vdaka za tip a pekny vecer

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pata 3 - pak vás velice lituju, pokud neumíte podle ingrediencí a způsobu vyhotovení odhadnout výsledek - ŘÍKÁM ODHADNOUT :-! - v tom se právě ukáže MISTR KUCHAŘ - ne že to ví stoprocentně, ale má představu. Proto také nikdy jídlo nezavrhne, jen napíše, co si myslí ;-):-!

    Odpovědět

  • pata3 pata3(neregistrovaný)

    hodnotil som vase kuchtenie vybusna a dal som za dva:yes:.Dufam,ze som tym nic nepokazil,ked som napisal hodnotenie.Preco za dva?Chutovo je to trosku"vybledle".A je to len kvoli tomu,ze pouzivate mlete maso.Chutovo lepsie ,ale tiez pracnejsie je nakrajat maso na kusky velke asi 5x5x5 cm,osolit a okorenit,nechat oddychnut a dusit to klasickou cestou,skoro ako ked dusite maso na tradicny segedinsky,potom to este teple pomeliete.Ako hovorim,je to trosku viac prace,ale gurman je gurman.Ja tiez este vytieram nadobu tukom na pecenie.A na margo pani"tejaja"-VY a skuseny kuchar:-O?!Tak ten by take nieco,ako ze vie podla receptury odhadnut vysledok nikdy nenapisal,aj keby sa jednalo o miesane vajcia na cibulke:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Jéžiši, Svetlanka, my máme diétu:-((:-((:-(( V nedeľu končíme...tak potom uvidíme...:-D:-D

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...Terezko já dávám na trošku sádla opéct kolečka klobásy s kostičkama buď anglické nebo špeku a to dávám jako první vrstvu na spodní zelí, pak maso s rýží, zaleju kyselou smetanou, nakonec druhou část zelí a nahoru opět smetanu rozmíchanou s paprikou...máme to moc rádi:-8...a nějak jsem si udělala chutě, žeby v sobotu oběd:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    ...a dobrá klobáska k tomu... http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z... mňam, mňam...:-D;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :-D:-D:-D...přečetla jsem si recept, protože koložvárské dělám často a už jsem taky chtěla psát, jak ho dělám já a co že bych tam přidala...ještě že jsem si přečetla diskuzi dole:-D:-D:-Dale mimochodem...kombinace zelí - rýže - maso je opravdu výýýýborná...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Náhodou, vybusna, ta fotka je dobrá, malinko tmavší, ale dobrá!:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo