Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

15. 3. 2015 16:16

casino: no a nakonec dávám šlehačku a zovu to kuře (králík) na smetaně a jako nový rcp určitě ne, bylo by to "něco" 100x stejně na smetaně :-D Zrovna v týdnu jsem to dělala, uáááá, boží :-8

casino casino

15. 3. 2015 12:30

...vařil jsem ffčéra stejně, tedy až na drobnost, že paprikou "nezaprašuju" anóbrž zasypávám...

Navir:
Píšete: "...přidám mrkev, celer, petržel, stroužek česneku, pár kuliček pepře celého, nové koření a lístek bobkového listu a lžíci hořčice."
A jak potom takové jídlo zovete, he?:-D No, některé matadorky by to šouply na TOP jako nový rcp...;-)

Olga

15. 3. 2015 11:23

Dělám podle tohoto receptu a je výborná,jen přidávám masox a pro barvu kápnu u hotové majdy trošku kečupu a dochutím dle potřeby:-))možná tu budu ted terčem,ale každý dělá jak mu chutná:))

kostkova Lenka

8. 2. 2015 22:26

Muj pritel ji varil poprvi a byla vyborna je sikovnej:-))

tejaja tejaja

23. 1. 2015 09:06

Dajda: Dostať aj vynikajúcu paprikovú pastu z Maďarska nepálivú, zo sladkej papriky. Je veľmi lahodná. ;-)

Dajda Dajda

23. 1. 2015 07:29

Navir: Já mám paprikovou pastu z Maďarska, ale musím s ní zacházet jen velmi opatrně, máme tedy asi jemné jazýčky a pálivá jídla nemusíme ;-(. Takový malý jemný štrych stačí, takže pasty dávám skutečně jen na špičku kávové lžičky. :-D

Navir Navir

23. 1. 2015 00:12

Dajda: :-) A potom to masíčko (někdy dělám z králíka) vyndám, omáčku přepasíruju, masíčko odkostím, kostičky ožužlám, maso dám do omajdy, boha jeho, to je takováááá dobrota :-p:yes: Jo, a pro naše plechové huby přidávám doma pěstovanou feferonku, ale to nedoporučuji jemným jazýčkům :-D

Dajda Dajda

22. 1. 2015 23:55

Navir: Já jsem se naučila dělat kuře na paprice podle TV Paprika čili pravé maďarské. Navíc se k cibulovému základu přidává česnek a nakrájené rajče a bílá slovenská paprika. provaří se, přidá se koření paprika (může být i troška pálivé) a pak se vloží kousky kuřete, samozřejmě i s kostmi (nejraději mám paličky). Když je maso měkké, tak se vyndá, šťáva se rozmixuje a přidá se hustá kysaná smetana, žádná mouka. Co jsem zkusila tento recept, tak žádný jiný nedělám. A jako přílohu samozřejmě noky, vždyť je to maďarské jídlo. Ve srovnání s uvedeným receptem je tam česnek, rajče a paprika a chybí mouka.

Navir Navir

22. 1. 2015 21:57

Jestli mohu doporučit, tak jakmile zaliju kuře vodou, přidám mrkev, celer, petržel, stroužek česneku, pár kuliček pepře celého, nové koření a lístek bobkového listu a lžíci hořčice. Tím současně dodám omáčce grády, které nahrazují dochucovadla. :-) Ale nikomu nenutím ;-)

casino casino

18. 12. 2014 14:43

1206Luccy:
Můžete:-)
Pokud to nejíte postudenu:-) (znám i takové, co si chodí přikrádat do lednice) tak do teplé, rozmíchané omáčky přidejte smetanu:yes:
Ale mám odzkoušeno, že když v domě není zakysanka či jiná smetana k nalezení, tak při podávání prohodím, že jsem měl málo smetany :-8 a mančaft to slupne se stejnou chutí jako by tam to vylepšovadlo bylo:-D
Tímto samozřejmě netvrdím, že se smetanou to není lepší.

1206Luccy

18. 12. 2014 01:00

Muzete mi poradit,kdyz jsem zapomela na smetanu a uz mam zahustenou a skoro vychladlou omacku,muzu to jeste napravit a smetanu dolit?:-8

Jitule2211 Jitule2211

21. 8. 2014 17:29

Bobina77: Milá paní, jen kdyby jste věděla jak se vaří ve kvalitní restauraci a ve všech restauračních zařízeních tak byste si nikdy nic nedala. Mimochodem pokud má kvalitní restaurace nabídnout kvalitní pokrmy, měl by se řídit aspon trochu nějakýma normama. Jestli víte co to znamená. Jinak receptury teplých pokrmů zná každý vyučený kuchař, servírka nebo člověk, který studoval restaurační provoz. Domnívám se, že v receptuře č.17002 Kuře na paprice se uvádí kuře celé, které se pouze naporcuje a vaří se s kostma. Když píšete kosti fuj!!! Tak má otázka na Vás zní vývar také vaříte z kuřecích prsou nebo vykostěných stehen? To nemuže být pořádně silný vývar ale voda plná hnusných náhražek a E a dalšího bordelu. :-D

Tom Beyk Tom Beyk

14. 6. 2014 12:36

...nečetl jsem všechno, ale i tak mi připadá, že jste tady málem rozpoutali třetí světovou válku:-//:-).
Podle mých zkušeností, když dusím dvě čtvrky a dvě křídla s kostmi, tak šťáva má daleko lepší chuť a hodnotu (Kuřecí vývar dělám také z kostry a křídel).Když je maso měkké, nechám ho vystydnout, mezi tím zahustím omáčku smetanou s mlékem a moukou(vařím 20min.). Oberu maso a dám už jen do omáčky prohřát. Obírání masa na talíři při jídle mi příjde nepratické.
...tak jsem si tady taky přihřál polívčičku:-D

Martina

31. 3. 2014 15:41

Náš rodinný recept je takový, že jej dělame z kuřecích stehen s kostí(jídlo má potom lepší chuť). Stehna zbavíme kůže, to proto, že pod kuře zpěníme trošku slaninky, pak přidám cibulku, tu někdy nedávám vůbec, nebo třeba nedám slaninu. Sladkou papriku dávám úplně nakonec a to tak, že dám půl hrnku vody a do něj cca 2 lžíce mouky + cca 1 lžíce papriky, rozkvedlám naliju do omáčky a přileju plnotučné mléko. Povařím cca 10 min. Kdo u mě nebo u maminky tohle jedl, moc si to chválil. Máme rádi s těstovinami, nebo knedlíkem.:-)

KAterina

27. 3. 2014 19:11

Annabel: pekne receno! :yes::-)

1 2 3 4 5 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40