Kuře nebo králík na paprice

jitule Kuchařka:

Omáčky 38 názorů

521

Suroviny

Králičí maso (ale může být klidně i kuřecí, já našla v mražáku přední běhy, hrudník a ořezaný hřbet - na pečení nic moc a na omáčku skvělé)
1 zakysaná smetana
1 smetana
jíšky Knorr
1 větší cibule
4 čajové lžičky mleté sladké papriky
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
3 větší bobkové listy
olej
sůl
maggi
citronka (může být i ocet) na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody.

  2. Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké. K

  3. dyž je maso měkké, tak ho vyndáme na talířek, obereme a nebo kdo nechce přijít o obíračku, tak to nechá tak jak je. :-))) Já třeba radši už obrané masíčko a manžel rád obíračku, tak dělám kompromis.

  4. Mezitím si smícháme zakyslou smetanu se sladkou a jednou naběračkou omáčky.

  5. Nalijeme do omáčky, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškami Knorr (oběma - půl na půl).

  6. Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme masíčko a dochutíme ji solí, maggim a citrónkou.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem, ale někdo rád těstoviny.

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře nebo králík na paprice

  • Aninka Aninka(neregistrovaná)

    Výborný recept :yes: Už jsem jí podle tohoto dělala mockrát a ještě se mi nestalo že by se nepovedla.Dělám jí z králíka protože mám zásobu od rodičů:-))Jo a samozřejmě si jí přichucuji podle chuti a zahušťuji jí domácí jíškou :-)Jinak moc chválím opravdu se osvědčila pro celou rodinu :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ianka:šufánek=naběračka, má různé velikosti ;-)

    Odpovědět

  • ianka ianka

    Míša: co je šufánek?

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Zahustíme jíškama knorr a co potom?Jíst umělé náhražky,no fuj.Domácí jíška je jednoduchá tak proč si kazit dobré jídlo?Dá se pužít i normální králičí maso nebo jen "masíčko" :)

    Odpovědět

  • Greguša Greguša(neregistrovaná)

    Míša: omáčka musí být před přidáním smetany dostatečně slaná, jinak právě hrozí sražení. SŮL, toje ten fígl!:-p

    Odpovědět

  • Franc Josef Franc Josef(neregistrovaný)

    už to bublá v hrnci:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jitule tuhle dobrotu s uvedeným kořením budu muset také vyzkoušet,ale s kuřecím(králíček je nedostupný;-()Receptík je lákavý a bodík posílám předem:-p+17:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    kvetka:Mám školu přes číslice:-8nejsem kuchařka,ale"packal":-O:-D:-DPřidávám bujóny a na do talíře maggi:-*:-D:-D

    Odpovědět

  • Greguša Greguša(neregistrovaná)

    Míša: fígl je v tom, že omáčka musí být před přidáním kys. smetany dostatečně slaná a přidávat za stálého míchání po částech, pak se nikdy nesrazí.:-p

    Odpovědět

  • sára sára(neregistrovaná)

    až na tu hotovou jíšku OK,lepší je trochu hladké mouky zakvrdlat v odebraném vývaru ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    kvetka: Květo, to je vše, co jste nám chtěla říct? Myslíte, že tahle poznámka něco přinesla? Mýlíte se. Kdo nechce, tak přece umělotiny nepoužije, ale nevíří tu zbytečně vodu se "vztyčeným ukazováčkem":-D

    Odpovědět

  • kvetka kvetka(neregistrovaná)

    katerina:
    plně souhlasím..kdo neumí jíšku udělat apřidává magi, a bujony..to jsou pro mě packalové a né kuchaři. :-(

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    už je na plotně :-) mňamíí

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Katerina: Každy ať si omáčku upraví k obrazu svému. Nám to chutná takhle...

    Odpovědět

  • katerina katerina(neregistrovaná)

    ten recept nevypada spatne ale mnoho umelotin..zbytecne to nici chut jak omacky tak i masa...naco maggi na co umela knorr jiska...to je hrozne tezky udelat jisku co..misto smetany lepsi slehacka...

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: králík recepty kuře recepty recepty z králíka kuře recepty králík králík na smetaně recept recepty kuře recepty na kralika recept na králíká kuře na smetaně recept vareni cz recept kralik na paprice králík recept recepty na kuře maminčiny recepty cz králík na smetane recept na kuře recepty cz recept kuře

Zapomněl/a jsem heslo