Kuře nebo králík na paprice

jitule Kuchařka:

Omáčky 38 názorů

520

Suroviny

Králičí maso (ale může být klidně i kuřecí, já našla v mražáku přední běhy, hrudník a ořezaný hřbet - na pečení nic moc a na omáčku skvělé)
1 zakysaná smetana
1 smetana
jíšky Knorr
1 větší cibule
4 čajové lžičky mleté sladké papriky
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
3 větší bobkové listy
olej
sůl
maggi
citronka (může být i ocet) na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody.

  2. Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké. K

  3. dyž je maso měkké, tak ho vyndáme na talířek, obereme a nebo kdo nechce přijít o obíračku, tak to nechá tak jak je. :-))) Já třeba radši už obrané masíčko a manžel rád obíračku, tak dělám kompromis.

  4. Mezitím si smícháme zakyslou smetanu se sladkou a jednou naběračkou omáčky.

  5. Nalijeme do omáčky, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškami Knorr (oběma - půl na půl).

  6. Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme masíčko a dochutíme ji solí, maggim a citrónkou.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem, ale někdo rád těstoviny.

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře nebo králík na paprice

  • Aninka Aninka(neregistrovaná)

    Výborný recept :yes: Už jsem jí podle tohoto dělala mockrát a ještě se mi nestalo že by se nepovedla.Dělám jí z králíka protože mám zásobu od rodičů:-))Jo a samozřejmě si jí přichucuji podle chuti a zahušťuji jí domácí jíškou :-)Jinak moc chválím opravdu se osvědčila pro celou rodinu :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    ianka:šufánek=naběračka, má různé velikosti ;-)

    Odpovědět

  • ianka ianka

    Míša: co je šufánek?

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Zahustíme jíškama knorr a co potom?Jíst umělé náhražky,no fuj.Domácí jíška je jednoduchá tak proč si kazit dobré jídlo?Dá se pužít i normální králičí maso nebo jen "masíčko" :)

    Odpovědět

  • Greguša Greguša(neregistrovaná)

    Míša: omáčka musí být před přidáním smetany dostatečně slaná, jinak právě hrozí sražení. SŮL, toje ten fígl!:-p

    Odpovědět

  • Franc Josef Franc Josef(neregistrovaný)

    už to bublá v hrnci:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jitule tuhle dobrotu s uvedeným kořením budu muset také vyzkoušet,ale s kuřecím(králíček je nedostupný;-()Receptík je lákavý a bodík posílám předem:-p+17:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    kvetka:Mám školu přes číslice:-8nejsem kuchařka,ale"packal":-O:-D:-DPřidávám bujóny a na do talíře maggi:-*:-D:-D

    Odpovědět

  • Greguša Greguša(neregistrovaná)

    Míša: fígl je v tom, že omáčka musí být před přidáním kys. smetany dostatečně slaná a přidávat za stálého míchání po částech, pak se nikdy nesrazí.:-p

    Odpovědět

  • sára sára(neregistrovaná)

    až na tu hotovou jíšku OK,lepší je trochu hladké mouky zakvrdlat v odebraném vývaru ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    kvetka: Květo, to je vše, co jste nám chtěla říct? Myslíte, že tahle poznámka něco přinesla? Mýlíte se. Kdo nechce, tak přece umělotiny nepoužije, ale nevíří tu zbytečně vodu se "vztyčeným ukazováčkem":-D

    Odpovědět

  • kvetka kvetka(neregistrovaná)

    katerina:
    plně souhlasím..kdo neumí jíšku udělat apřidává magi, a bujony..to jsou pro mě packalové a né kuchaři. :-(

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    už je na plotně :-) mňamíí

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Katerina: Každy ať si omáčku upraví k obrazu svému. Nám to chutná takhle...

    Odpovědět

  • katerina katerina(neregistrovaná)

    ten recept nevypada spatne ale mnoho umelotin..zbytecne to nici chut jak omacky tak i masa...naco maggi na co umela knorr jiska...to je hrozne tezky udelat jisku co..misto smetany lepsi slehacka...

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo