Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře nebo králík na paprice

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například masité kuřecí kostry, přední stehna a křídla, u králíka zase přední běhy, hrudník a hřbet.

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 411 kJ /
337 kcal
Bílkoviny2,55 g
Tuky28,33 g
Vláknina5,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci nebo ve větší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Krok 2: Pak do pánve přidáme nové koření, jalovec a bobkové listy. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme trochou vody. Krok 3: Základ asi 5 minut povaříme. Potom vložíme maso, přilijeme ještě asi 1-1,5 l vody, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme na talířek a obereme. Krok 4: V misce prošleháme zakysanou smetanu se smetanou na vaření a jednou naběračkou omáčky.
Směs vlijeme do omáčky, krátce povaříme a nakonec omáčku zahustíme jíškami. Krok 5: Když je omáčka zahuštěná, vrátíme do ní maso. Podle potřeby ji dochutíme solí, polévkovým kořením a citronovou šťávou.

Zveřejněno 23. 3. 2008

Poznámka autorky jitule

Podávejte s knedlíkem, s noky nebo těstovinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře nebo králík na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kjn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře nebo králík na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kjn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Dobrý recept, musela jsem přidat Maggi pro lepší chuť...

Výborný recept :yes: Už jsem jí podle tohoto dělala mockrát a ještě se mi nestalo že by se nepovedla.Dělám jí z králíka protože mám zásobu od rodičů:-))Jo a samozřejmě si jí přichucuji podle chuti a zahušťuji jí domácí jíškou :-)Jinak moc chválím opravdu se osvědčila pro celou rodinu :-K

ianka:šufánek=naběračka, má různé velikosti ;-)

Míša: co je šufánek?

Zahustíme jíškama knorr a co potom?Jíst umělé náhražky,no fuj.Domácí jíška je jednoduchá tak proč si kazit dobré jídlo?Dá se pužít i normální králičí maso nebo jen "masíčko" :)

Greguša 2. 2. 2013 02:29
Míša: omáčka musí být před přidáním smetany dostatečně slaná, jinak právě hrozí sražení. SŮL, toje ten fígl!:-p

Franc Josef 12. 5. 2012 05:06
už to bublá v hrnci:yes::yes:;-)

Jitule tuhle dobrotu s uvedeným kořením budu muset také vyzkoušet,ale s kuřecím(králíček je nedostupný;-()Receptík je lákavý a bodík posílám předem:-p+17:yes:

kvetka:Mám školu přes číslice:-8nejsem kuchařka,ale"packal":-O:-D:-DPřidávám bujóny a na do talíře maggi:-*:-D:-D

Míša: fígl je v tom, že omáčka musí být před přidáním kys. smetany dostatečně slaná a přidávat za stálého míchání po částech, pak se nikdy nesrazí.:-p

až na tu hotovou jíšku OK,lepší je trochu hladké mouky zakvrdlat v odebraném vývaru ;-)

kvetka: Květo, to je vše, co jste nám chtěla říct? Myslíte, že tahle poznámka něco přinesla? Mýlíte se. Kdo nechce, tak přece umělotiny nepoužije, ale nevíří tu zbytečně vodu se "vztyčeným ukazováčkem":-D

katerina:
plně souhlasím..kdo neumí jíšku udělat apřidává magi, a bujony..to jsou pro mě packalové a né kuchaři. :-(

už je na plotně :-) mňamíí

Katerina: Každy ať si omáčku upraví k obrazu svému. Nám to chutná takhle...

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
králík recepty, kuře recepty, recepty z králíka, kuře, recepty králík, králík na smetaně recept, recepty kuře, recepty na kralika, recept na králíká, kuře na smetaně recept, vareni cz, recept kralik, na paprice, králík recept, recepty na kuře, maminčiny recepty cz, králík na smetane, recept na kuře, recepty cz, recept kuře

Suroviny:
olej, cibule, koření nové koření, jalovec, bobkový list, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, smetana na vaření, jíška světlá instantní, jíška tmavá instantní, sůl, koření polévkové, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu