

Drštky na paprice se škvarečky a uzeným
Suroviny
- 800 g drštky (vařené)
- 600 g uzené maso
- 150 g cibule
- olej
- mouka hladká
- 500 ml hovězího vývaru
- 150 g anglické slaniny
- 100 g zakysaná smetana
- mletá paprika
- sůl
- bílý pepř
- majoránka
- česnek (posekat)
- pažitka
Postup přípravy receptu
Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme hl. moukou orestujeme, přidáme mletou papriku a ihned zalijeme hovězím vývarem. Důkladné povaříme, přidáme na tenké nudličky nakrájené uvařené drštky, ochutíme česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí.
Podusíme 15 minut a přidáme zakysanou smetanu.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a jednotlivé porce posypeme.
Přidáme plátky domácího uzeného. Ozdobíme nasekanou pažitkou, připadně drobně krájenou červenou paprikou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Drštky na paprice se škvarečky a uzeným
-
Majoránku jsem dávala až nakonec, aby nezhořkla. Jinak
+