Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

11. 1. 2011 12:31

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie512 kJ / 122 kcal
Bílkoviny1,65 g
Tuky8,58 g
Vláknina6,83 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg.

Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Daniella O. Daniella O.

11. 1. 2011 17:59

Ivanko, mas obrovsky bod. Nerada mrazim ryby, ale pri poslednim vyletu na Golfsky proud jsem chytila rybu Cobia. Take je to prehistoricka ryba a vetsi priseru jsem jeste nevidela, ale to masicko.... Vypada stejne jako na tvem obrazku, velke, pevne kusy bez kosti a krasne stavnata. Udelam ji podle tveho receptu a dekuji za inspiraci. PS: Ta ryba byla od hlavy po ocas vetsi nez ja na vysku...:-D:-D:-D

isindy isindy

11. 1. 2011 17:33

všem děkuji za milé komentáře :-K, doporučuji vyzkoušet :yes:

měla jsem v plánu s 2. filetem vyčarovat zítra něco dalšího, ale syn se po návratu ze školy tvářil na ten recept tak zasněně :-8, že jsem neměla to srdce mu ji upřít :-8, vaření proběhlo podruhé a máme po kamarádce ;-)

k.radulka k.radulka

11. 1. 2011 17:05

Takovej pěknej bubák, ty modré nevinné očička, vrahu! :-)):-))

srettka

11. 1. 2011 16:56

jááj:-O toto je rybá?? toto je spíš mořský bubák, ne?:-O
na talíři vypadá přátelštěji:-p....o hodně více přátelštěji:-p:-p....úúžasně žrátelněji:-p:-p:-p...až z toho na mě přišel Pavlův reflex:-)):yes::yes:
p.s. čert aby tě babo vzal...a nedá pokoj:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 1. 2011 16:50

:-OTen název také slyším prvně;-)Príma recept a nádherně popsaná rybka:-*+11 i za krásné fotky:yes::-K:-K

Colombo65 Colombo65

11. 1. 2011 16:43

Krásné foto, lákavé jídlo, ale asi dost drsná ryba, když se musí "lapat" v helmě:-D:-D:-D

marcik marcik

11. 1. 2011 15:52

krása:-K:-p:yes::yes:

Eliza Eliza

11. 1. 2011 15:30

Ta rybička je strašně roztomilá, tváří se jak miminka, když dělají podkovičku...:-p:-)

maris maris

11. 1. 2011 15:02

To je krásná obluda ! Zvolila jsi skvělou přípravu :yes::-p+

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 1. 2011 14:50

červenice:-Oto jsem ještě nikdy neslyšela a hlavně bych tedy vůbec nehádala,že jde o rybu;-),ale dle fotek rybička super,ráda bych jí ochutnala,uvidíme zda se mi podaří sehnat.;-):yes:+1:yes:

misza misza

11. 1. 2011 14:23

:-*:yes:

zizala zizala (moderátorka)

11. 1. 2011 14:05

Máš pravdu, ta na talíři vypadá sympatičtěji :-p:yes:;-)

Ivusa Ivusa

11. 1. 2011 13:54

Ivi,určitě stojí za vyzkoušení,:yes::yes:ještě nikdy jsem neslyšela takový název ryby a díky za přiblížení jejího výskytu a zajímavosti.Pokud seženu ,určitě se do toho pustím.Doma mám na mrazáku candáta -tak když tak poslouží on....:-)):-)):-))+bodík

spagetka spagetka

11. 1. 2011 13:23

Isi, tak po tom se mrknu za chvíli ve městě ;-):-p, nakonec nekupuje to člověk denně že jo :-p:yes:

rebeka rebeka

11. 1. 2011 13:06

isu,díky..v mrazu čeká okouník mořský,tak ho nenechám dlouho čekat;-):-D:-D:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gdoule gdoule foto gdoule recepty sépie recept gdoule pěstovaní limanda drsná sépie recepty zubatec recept ryba červenice orange roughy recepty mořský das gdoule recept limanda drsná recept mořský ďas recepty mořský ďas recept zubatec ryba recept sepie ryba zubatec gdoule obrázky limanda drsná recepty

Suroviny: červinice obecná, máslo, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej olivový, rajče cherry

TopRecepty.cz

Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEnr

Naposledy jste si prohlédli