Chleba s křupavou kůrkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 590 kJ / 1 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,88 g |
Tuky | 10,06 g |
Vláknina | 15,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 365,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Jen si musíte spočítat, kdy zadělat těsto. Nejlépe tak, že si řeknete čas, kdy chcete mít upečeno mínus 1 den (24 hod) + asi 6 hodin. Např. pokud chci mít upečeno v sobotu ve 15 hod, musím zadělat v pátek v 21 hod.
Pro zjednodušení je možno místo kynutí v utěrkách, dát těsto rovnou kynout do alobalových misek a pak v nich i péct bez předehřívání formy(zakryté víčkem nebo alobalem)- viz foto.
Protože peču často, vyzkoušela jsem, že je možno místo utěrek použít pečící papír. V papíru chleba vykyne, pak ho i s ním přendám do horkého nahřátého kastrolu. Protože používám dno od remosky (tenkostěnné) není ani nutno dávat kastrol nahřát, jen vykynuté těsto v kastrolu s pečícím papírem přikryju poklicí a peču.
Inspirace na :http://www.cuketka.cz/?p=788
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2024 22:21
26. 5. 2014 02:34
2. 2. 2014 12:29
16. 2. 2013 13:58
25. 6. 2012 14:00
recept pro bezlepkový chléb je jiný. Bezlepková mouka se chová jinak než normální mouka, proto se tam přidává např. Xantalová guma (tak nějak se to jmenuje, nebo ještě jeden přípravek, je lepší se zeptat ve zdravé výživě). Ne jsem pekl jablečný koláč a bylo u něj napsáno- pro bezlepkovou variantu použít 2xtolik droždí nebo prášku do pečiva. Koláč byl výborný.
13. 6. 2012 16:42
Jelikož se mi rozbil foťák a čekám na nový, nemůžu vyfotit, ovšem budu ho péct často, tak ho někdy zvěčnímDávám ti 18.bod
25. 4. 2012 23:57
11. 12. 2011 10:22
Z roznych dovodov som chlieb v DP prestala piect uplne. Niezeby som ju prestala vyuzivat..to ani nahodou...cathleenine recepty na pecivo su pre mna jedinecne a stale sa v nich prehrabujem a podlna nich peciem.
Ale chlieb.....to je ina vec a hella ty si u mna vizionarka .
7. 8. 2011 18:04
25. 7. 2011 15:31
25. 7. 2011 08:20
24. 7. 2011 22:45
24. 7. 2011 21:13
mno,nejpozději zítra zadělám,až koupím sušené droždí...už se těším na tu křupavou kůrčičku
20. 7. 2011 13:56
Hello, děkuji za skvělý recept!!!
25. 6. 2011 14:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 36 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chleba recept recept chleba jak upéct chleba recept na chleba chléb bez hnětení ze sušených kvasnic chleb recept chleba bez hnětení ze sušených kvasnic domácí chléb ze sušených kvasnic domácí chléb bez hnětení peču rovnou dva domácí chléb pečený v kastrolu chleba ze sušených kvasnic kořenový chléb chleba recepty chleba recpt hruškův chleba domácí chleba ze sušených kvasnic recepty na chleba recepty chleba domácí chléb recept z kvasnic recept chléb
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, sůl, droždí sušené, mouka
Chleba s křupavou kůrkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRp
49 názorů