Nehnětený chleba "by voko"

LidaD Kuchařka: LidaD

Slané pečivo 12 názorů

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
2 hrnky žitné mouky
1 lžíce práčku do pečiva
1 lžíce droždí
1 lžíce soli (nebo více podle chuti)
1 lžička kmínu
2,5 hrnku teplé vody
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny sypké ingredience, a pak přidáme vodu.

  2. Zamícháme jenom tak, aby se ingredience spojily, ale těsto bylo stále nevzhledné, ne hladké - spíše mělo konzistenci jako malta. Každopádně těsto nehněteme. Pokud je vody málo, přidáváme po lžících tolik, abychom získali potřebnou konzistenci - záleží to na vlhkosti mouky.

  3. Potom těsto necháme v míse zakryté pokličkou na teplém místě přes noc odpočívat.

  4. Druhý den vyhřejeme troubu na 200 stupňů, vymastíme formu na chleba nebo srnčí hřbet, vykydneme do ní těsto, uhladíme na povrchu, a dáme péci, nejprve na 15 minut, pak snížíme teplotu na 175 stupňů a pečeme ještě asi 20 - 25 minut.

  5. Chleba musí znít na poklepání dutě, tak poznáme, že je upečen.

    Dobrou chuť.

Poznámka

Volně založeno na principu receptu na Chleba bez hnětení ala NYTimes na mamincinyrecepty.cz.

Přidáním prášku do pečiva získáme super nadýchanost, a na povrchu je chleba výborně křupavý. Vynikající pochoutka pro všechny chleboholiky. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Nehnětený chleba "by voko"

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No toto, to musím zkusit:-p

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Zkusil jsem upéct nehnětený chleba podle pana Cuketky a můžu říct,že je to pro pekaře laika nejlepší způsob samozásobení výborným chlebíkem.První chleba pouze z pšeničné chlebové pouky a druhý už kmínový s žitnou moukou.Recept jsem použil ten,co je uveden na hrnky a chleba mě vyšel v přepočtu ve výsledné váze 900 gr. na cca 8,50 Kč.Jen se musí dodržet výrobní postup a péct zásadně k nádobě,já použil starší smaltovaný kastrol s poklicí.Škoda že zde nemůžu přidat fotky chlebů,že jsou již na pohled super.Tak přeji úspěch všem,kdo to zkusí;-)

    Odpovědět

  • marek marek(neregistrovaný)

    je to dupne:-p

    Odpovědět

  • LidaD LidaD(autorka receptu)

    Petro, jsem rada, ze chutna. Odpovidala jsem ti na vzkaz, ale bohuzel az pozde... Tak promin, casovy posun 6 hodin... Kazdopadne jsem si myslela, ze se ve forme prichyti, pokud nebyla vymazana... Jestli se ti to priste povede s tim pecicim papirem, dej vedet. Zdravi, Lida

    Odpovědět

  • marunda marunda

    tak jsem si včera večer zadělala a dnes ráno pekla. Ale napadlo mě, že konzistenci těsta dám do skleněné zapékací formy a že ho v tý fomě i ráno upeču. Nikam jsem ho nevyklopila a ani nic nevymazávala. Upekl se hezky, ale nešel ven s formy, strany odkrojit šly, ale spodek ne, nakonec se mi to povedlo. Příště ho buď vyklopím do vymazané formy, jak píšeš, nebo ho dám do stejné formy kynout, ale už s pečícím papírem. Bála jsem se, že když ho vyklopím, tak mi klesne. Jinak je vynikající. Krásně voní a ta kůrka mňam. Veliký pory ani nemá. Poslala jsme Ti i foto, jestli neva. Mám další recept do sbírky. Moc díky :-)

    Odpovědět

  • LidaD LidaD(autorka receptu)

    Diky za komentare a vsem preji hezky zbytek vecera (a at vas moc nehoni mlsna - jako mne). :)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Tento chlebík taky stojí za vyzkoušení :-) :yes: +4

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hm líbí ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-)):-D já se směju, jak blázen "by voko" mne docela pobavilo:-)) Nicméně, to musí být super chleba, soudím podle kůrky;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    LídoD, tak tenhle chleba je docela výzva k upečení:-! a jestli bude křupavoučkej, jéééé, to bude dobrota:-pDávám ti bodíka:yes:

    Odpovědět

  • LidaD LidaD(autorka receptu)

    Děkuji. Princip je podobný jako na chleba s křupavou kůrkou, který vložila paní Hella, tak doufám, že se nebude zlobit... Dobrou chuť, chleba je opravdu moc dobrý.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Tento chlebík také nemusí být špatný:-p, dávám do oblíbených a určitě vyzkouším,bodíka posílám předem:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nehnětený domácí chléb chleba z prášku do pečiva nehnětený domácí chléb recept chleba s práškem do pečiva domácí chleba nehnětený chleb z prasku do peciva domaci chleb nehneteny domácí chléb s práškem do pečiva domácí chleba s práškem do pečiva chléb s práškem do pečiva domácí chléb z prasku do pečiva domácí nehnětený chléb domaci nehneteny chleba chleba od cuketky domácí chleba z prášku do pečiva chleb v prasku recept na chleba s práškem do pečiva chléb prášek do pečiva nehnětený domácí chléb pana cuketky chleba pana cuketky

Zapomněl/a jsem heslo