Nádivka velikonoční

mangiochemipiace Kuchařka:

Ostatní 11 názorů

Nádivka velikonoční
512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

10 housek
8 žloutků
1 Hera
sůl
mletý pepř
majoránka
mletý zázvor
muškátový oříšek
muškátový květ
mladé kopřivy
uzené maso - množství dle chuti
vývar z uzeného masa
(8 bílků)
tuk na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso (já dávám naše domácí), povaříme ve vodě, pak nakrájíme na kostičky, vývar necháme na polití housek.

  2. Heru a žloutky utřeme, přidáme dle chuti sůl, pepř, rozdrcenou majoránku, mletý zázvor, muškátový květ, muškátový oříšek, oprané a najemno nasekané mladé kopřivy (zkoušela jsem i petrželku nebo špenát, ale nebylo to ono), postupně přidáváme na kostičky nakrájené housky, políváme vývarem z uzeného masa a přidáváme i nakrájené uzené maso. Vše promícháme.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hmoty.

  4. Vložíme do vymazaného pekáčku.

  5. Pečeme dozlatova.

Poznámka

Toto je recept po mé babičce, možná je tu už takový, pak se omlouvám, jsem tu nová. U nás se tato nádivka dělá každé velikonoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Nádivka velikonoční

  • marie marie(neregistrovaný)

    Dobrý den, tak jsem si tady od vás opsala nádivku a dnes jsem jí dělala.Musím tedy napsat že se mi povedla a hlavně že je výborná.:yes:

    Odpovědět

  • mikina12 mikina12

    Nádívka vypadá moc dobře. :-)mikina12

    Odpovědět

  • karolina karolina(neregistrovaná)

    já dávám ještě porek tady to nikde nečtu vy ho nedávate

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Václav:Tak naopak u nás na Plzeňsku je to velmi známá bylinka, která nesmí v nádivce chybět. Ovšem říká se jí KONDRHEL ( ne kontryhel) a je to popenec z čeledi hluchavkovitých nikoli rozrazil.
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
    Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD

    Odpovědět

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    Se zájmem si pročítám vaše příspěvky. Velice rád vařím, ale protože žiju sám, vařím si jen velmi jednoduchá jídla. Nádivku jsem ještě nikdy nedělal,vždy mi ji někdo udělá, ale rád si pročítám recepty. Zjistil jsem, že do nádivky se dává "zelené" různého druhu. Shoda existuje na kontryhelu. Na mé velké zahradě je ho plno, ale, zjistil jsem, že na Plzeňsku hospodyňky kontryhel moc neznají a za kontryhel považují jinou rostlinu, která kvete modře (kontryhel kvete žlutě) a jmenuje se ROZRAZIL PERSKÝ. Je to velice rozšířený plevel, velice aromatický, pokud jej použijete do nádivky, opatrně. Vyzkoušejte, budete spokojeni. Kontryhel nemá žádnou výraznou chuť, s rozrazilem budete spokojeni, mám to vyzkoušené, ale opravdu opatrně. Budu čekat na případnou odpověď. Jak vypadá rozrazil? Zadejte heslo do počítače a vše se dozvíte. Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    ta je krásná, vyzkouším, bod+:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Inspirovala jsem se u Tebe ;-) proto bod a přidané foto patří taky Tobě:-K

    Odpovědět

  • Vlastimil Mitrovský Vlastimil Mitrovský(neregistrovaný)

    Děláme téměř stejně, pouze z uzeného a přidám kousek droždí a 2 stroužky česneku - to máme od staré tety a po její nádivce jsme se mohli umlátit

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

  • HankaPu HankaPu

    Nádivku dělám úplně stejně, tahle nám chutná nejvíc:yes: tak posílám fotky a samozřejmě i bodík:yes: +

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mangiochemipiace - určitě je dobře, žes ho přidala, u nás se zase tomuto říká hlavička a dělá se z vícero druhů mas, proto je nádhera,že si každý může vybrat,:yes::yes:. Už se strašně těším, až to budu moci upéci, jen nevím, jestli budou i kopřivy - v nejhorším budou z mrazáku. Každopádně :-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo