Nádivka velikonoční

mangiochemipiace Kuchařka:

Ostatní 18 názorů

522

Suroviny

10 housek
8 žloutků
1 Hera
sůl
mletý pepř
majoránka
mletý zázvor
muškátový oříšek
muškátový květ
mladé kopřivy
uzené maso - množství dle chuti
vývar z uzeného masa
(8 bílků)
tuk na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso (já dávám naše domácí), povaříme ve vodě, pak nakrájíme na kostičky, vývar necháme na polití housek.

  2. Heru a žloutky utřeme, přidáme dle chuti sůl, pepř, rozdrcenou majoránku, mletý zázvor, muškátový květ, muškátový oříšek, oprané a najemno nasekané mladé kopřivy (zkoušela jsem i petrželku nebo špenát, ale nebylo to ono), postupně přidáváme na kostičky nakrájené housky, políváme vývarem z uzeného masa a přidáváme i nakrájené uzené maso. Vše promícháme.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hmoty.

  4. Vložíme do vymazaného pekáčku.

  5. Pečeme dozlatova.

Poznámka

Toto je recept po mé babičce, možná je tu už takový, pak se omlouvám, jsem tu nová. U nás se tato nádivka dělá každé velikonoce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 491 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nádivka velikonoční

  • Eja57 Eja57

    casino: děkuji, nějak jsem tu ještě nevychytala odkazy:-K

    Odpovědět

  • casino casino

  • Eja57 Eja57

    Nádivek/hlaviček je tady hodně, tak nebudu přidávat jako recept. Místo toho odkaz na můj recept na Labužníku. Liší se od ostatních poměrem pečivo/vejce/maso a trochu i způsobem přípravy.
    https://www.labuznik.cz/recept/velikonocni-nadivka-po-stopadesate/

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jana Dorazinová-Remková: no jo letos problém,ale když už jsem nádivku měla hotovou,tak jsem koukala,že za plotem bych nějaké mrňky nasbírala:-Dtak snad až příští rok;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Simona Skolakova: a kde jsi vzala kopřivy??:-p.. Tady je ještě nevidím :-( Ááá už vidím, že kopřivy jsi nesehnala. To je letos docela problém, no..

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Letos jsem si vybrala tuto velikonoční nádivku a zaslouží si pochvalu:yes:přidala jsem fotečky;-)bohužel kopřivy letos u nás nemáme,tak musela být jen s petrželovou natí;-)

    Odpovědět

  • Palecek Palecek

    Mňam! To vypadá opravdu skvěle. jdu pro kopřivy a hned to vyzkouším, když už jsou ty velikonoce. :-K:yes:

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    Dobrý den, tak jsem si tady od vás opsala nádivku a dnes jsem jí dělala.Musím tedy napsat že se mi povedla a hlavně že je výborná.:yes:

    Odpovědět

  • mikina12 mikina12

    Nádívka vypadá moc dobře. :-)mikina12

    Odpovědět

  • karolina karolina(neregistrovaná)

    já dávám ještě porek tady to nikde nečtu vy ho nedávate

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Václav:Tak naopak u nás na Plzeňsku je to velmi známá bylinka, která nesmí v nádivce chybět. Ovšem říká se jí KONDRHEL ( ne kontryhel) a je to popenec z čeledi hluchavkovitých nikoli rozrazil.
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
    Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD

    Odpovědět

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    Se zájmem si pročítám vaše příspěvky. Velice rád vařím, ale protože žiju sám, vařím si jen velmi jednoduchá jídla. Nádivku jsem ještě nikdy nedělal,vždy mi ji někdo udělá, ale rád si pročítám recepty. Zjistil jsem, že do nádivky se dává "zelené" různého druhu. Shoda existuje na kontryhelu. Na mé velké zahradě je ho plno, ale, zjistil jsem, že na Plzeňsku hospodyňky kontryhel moc neznají a za kontryhel považují jinou rostlinu, která kvete modře (kontryhel kvete žlutě) a jmenuje se ROZRAZIL PERSKÝ. Je to velice rozšířený plevel, velice aromatický, pokud jej použijete do nádivky, opatrně. Vyzkoušejte, budete spokojeni. Kontryhel nemá žádnou výraznou chuť, s rozrazilem budete spokojeni, mám to vyzkoušené, ale opravdu opatrně. Budu čekat na případnou odpověď. Jak vypadá rozrazil? Zadejte heslo do počítače a vše se dozvíte. Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    ta je krásná, vyzkouším, bod+:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Inspirovala jsem se u Tebe ;-) proto bod a přidané foto patří taky Tobě:-K

    Odpovědět

  • Vlastimil Mitrovský Vlastimil Mitrovský(neregistrovaný)

    Děláme téměř stejně, pouze z uzeného a přidám kousek droždí a 2 stroužky česneku - to máme od staré tety a po její nádivce jsme se mohli umlátit

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: velikonocni nadivka nadivka velikonoční velikonoční nádivka recept recept na dobrou velikonoční nádivku nádivka domaci nadivka recept na velikonoční nádivku velikonoční nádivky kondrhel nádivka velikonoce kondrhel do nádivky velokonocni nadivka recepty velikonoční nádivka staré velikonoční recepty domácí recept na nádivku domácí velikonoční nádivka velikonční nádivka nádivka recept velkonocni nadivka kontryhel do nadivky

Zapomněl/a jsem heslo