Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Z generace na generaci se v rodinách předává ta nejlepší verze. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se vám nerozjede do placky, naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez kynutí)

26. 3. 2010 22:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 570 kJ / 4 438 kcal
Bílkoviny97,96 g
Tuky183,83 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 285 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy553,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marcela Kecka

17. 4. 2022 15:43

Dle předchozích komentářů jsem do těsta přidala cca ještě 150 g mouky, ptž bylo řídké. Následně jsem jej ještě prohnětla před pečením na pomoučenem vále. Pak už to bylo ok, těsto se nelepilo a pracovalo se s ním dobře. Přikládám foto.

MARsa MARsa

17. 4. 2022 10:06

Recept jsem se rozhodla vyzkoušet díky bodovému hodnocení 5/5. Bohužel velké zklamání. Těsto rozhodně nepřipomíná konzistencí kynuté. Je strašně řídké, přesto jsem mu dala šanci v původní verzi. Ani ve vysoké kulaté pečící formě neudělalo krásný mazanec na který jsem zvyklá. Výsledek putuje na velikonoce k slepicím. Vracím se tedy k hůře hodnocenému, ale za to osvědčenému receptu. Výslednou fotku přidávám ne k pochlubení se, ale spíše k představě jak to nejspíš dopadne všude.

Jankaa

16. 4. 2022 20:01

Děkuji :-K za bezva recept, jsem začátečník s kynutým těstem a musím říct, že jsem vše zvládla, ač se strachem, na výbornou :-).
Postup je rychlý, jednoduchý a výsledek opravdu stojí za to. Upekla jsem mazanec s půl hladké mouky a půl polohrubé. Je nadýchaný, heboučký, prostě jedna báseň:-*! Moc děkuji :-K !

jan.alois jan.alois

15. 4. 2022 09:56

Midinka: Když přidám tři vejce a ještě 120 g másla tak je to jedna ku jedné a to je moc . přidal jsem 250 g mouky a kdo ví jak to dopadne. :-D

Midinka

15. 4. 2022 09:49

jan.alois: Těsto je sice řidší, než je u kynutého obvyklé, ale pracuje se s ním skvěle. Mazanec není knedlík :-D . Taky jsem po zadělání měla obavy, ale po vykynutí stačilo lehce podmoučit a mazance jsou luxusní! :-K .

jan.alois jan.alois

15. 4. 2022 09:24

Jako 500 g mouky na 300ml mléka to asi není dobře. dělám knedlíky 600/250 a je to akorát . musel jsem přidávat mouku a místo jednoho akorát byli dva vybral jsem si blbej recept.:-//

Buchyna Buchyna

14. 4. 2022 13:32

Simona Skolakova: Tak to jsem netušila a je mi to upřímně moc líto. Recepty má výborné. Je fajn, že po Jance něco zůstalo a stále nám pomáhá i když už jen z nebíčka.;-(

Jaromira18 Jaromira18

15. 4. 2021 13:19

:yes::yes:

Soky23

5. 4. 2021 09:23

Tak jsem ho dělala 2x a ani jednou nebyl hezký, chuťově moc sladký a vždy se úplně rozjel a to jsem přidávala mouku, když bylo těsto moc řídké. Poprvé jsem ho dělal ze sušeného droždí a po druhé z čerstvého. Celá kostka droždí, je fakt moc. Takže za mě už ne.

Olga29

4. 4. 2021 17:50

Nikdy sem nedělala trošičku nepatrně upravila gramáž surovin tak jsem zvědavá jake budou právě jsem vytáhla z trouby vkladam i foto

Marionetta

4. 4. 2021 08:12

Děkuji za úžasný recept. Nadýchný mazanec, určitě si uložím recept na příští velikonoce.

Kristy90

2. 4. 2021 13:18

Vyborny recept! Pekla jsem 2x, pokazde jsem teda pridala mouku. Testo se dela krasne, idealni i pro zacatecniky. Prikladam forecku. :yes::-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 3. 2021 20:27

Buchyna: Jak by byla Jana ráda:yes:snad to vidí,že její recepty žijí i když ona už tu není:-(

Buchyna Buchyna

25. 3. 2021 19:27

JanaDorazinova: Kuchyňský robot jsem si koupila teprve nedávno. Do té doby jsem veškerá kynutá těsta hnětla v ruce. Je to dřina, ale nebylo zbytí. Nyní s robotem už je to " brnkačka " :-D Jinak tento mazanec jsem již zkoušela, ale nějak se mi rozjel ( netuším, kde jsem udělala chybu ), nicméně, chuťově byl suprový:yes: Proto dávám bodíček a děkuji za inspiraci:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2020 12:47

MiShima: Díky, fantazii se meze nekladou :-)

1 2 3 4 5 10 14 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne

Suroviny: droždí, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Mazanec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8jy