Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept, jeden z nejúžasnějších vynálezů ve světě pečení. Upéct ho zvládne doslova každý a výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, doba kynutí přes noc)

28. 2. 2011 15:28

Suroviny

Porce: Podle velikosti hrnků

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 712 kJ / 7 102 kcal
Bílkoviny211,00 g
Tuky32,63 g
Vláknina87,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,83 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 447,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

1. 1. 2022 10:57

Môj obľúbený...pečiem dokola. :-8

Jajina_76

13. 2. 2021 12:57

:yes: :yes::yes: upečeno, chleba se povedl na 1 <3:yes:, přidala jsem fotky. Dělala jsem upravený recept s polohrubou moukou, hladkou mouku jsem dala chlebovou a celý pytlíček sušených kvasnic. Chleba jsem postříkala, přiklopila a strčila do trouby. Pak jsem ho znovu lehce postříkala po odklopení, ještě se dopékal. Nakonec jsem znovu postříkala po vytažení z trouby. Má křupavou kůrku a krásně zvoní na poklep na spodek :-8

Wikki

12. 1. 2021 20:27

Výborný chlebík :yes:

ataka

8. 4. 2020 11:06

zeleja: Děkuji:-K

zeleja

7. 4. 2020 12:14

Vynikající chleba :). Peču ten vylepšený s polohrubou moukou. Děkuji za recept :yes:. Jana

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 3. 2020 20:00

Veronika.Hrozna: Dle stejného receptu, peče chléb moje dcera! Přidala jsem fotku! Mě se takový nepovede!;-( Po kom to to dítě má?:-D

Libulka

4. 1. 2020 20:19

Simono, jestli ještě pečete tento chleba, postříkejte ho během pečení vodou z rozprašovače, nebo dejte na něho alobal. Pokud máte ten hrnec s poklicí, tak jen stříkněte vodou. Po upečení taky nebo zabalte na chvíli do vlhké utěrky. Já už jsem pokročila dál, peču chleba kváskový - v remosce nebo troubě a taky rosím. Hodně štěstí:-K

simonavinc

17. 4. 2019 22:20

Chleba je vynikajici. Pekla jsem ho uz mnohokrat, jen mam hodne silnou krupavou kurku, chleb vevnitr je hodne vlacny. Mam strach, ze kdyz ho vytahnu z trouby driv, nebude vevnitr dopecny. Pecu ve smalt hrnci. Ma taky nekdo takovou zkusenost? Krupavou kurcicku mam rada, ale tohle je pekna kura. :-) Dekuji.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 2. 2019 15:31

bofinka: No?Povedl se ? Já mám v troubě 3 pokus.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2019 19:31

bofinka: Tak snad se podaří i tak. Moje polovička v sobotu obcházela po kuchyni , třikrát se ptal , kdy bude a jaký bude chlebík ! Zbytečně jsem vysvětlovala, že je to pokus a nemusí to vyjít! Chodil po kuchyni mlsně, jako dragoun po dívčí škole ! Chvilku mu to nadšení vydrželo, chlebík chutnal, pak to zgumovatělo a to zklamání ! :-O

bofinka

4. 2. 2019 14:54

Veronika.Hrozna: Tento chleb jsem delala uz hodne davno a ted jsem zalozila z polovicni davky /mela jsem malo psenicne chlebove mouky/, pak dam vedet.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2019 14:19

bofinka: Já se na tebe vůbec nezlobila, já se zlobím na sebe a na kvasnice a vůbec! ;-(

bofinka

4. 2. 2019 13:16

Veronika.Hrozna: Nezlob se, ale vidim az ted :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2019 10:20

bofinka: Jak mám vědět , že do konce kynutí je 45 minut, jsem snad věštec? Ty kvasnice mají cochcárnu!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2019 10:13

Pecule: No, bohové chleba jsou ti nakloněni! Když vidí , že já zadělávám na chléb, tak zdrhají i oknem!

1 2 3 4 9 16 24 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ