Začátečnický štrúdl s postupem
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,63 g |
Tuky | 11,91 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo nemá rád mandle, může dát ořechy a nebo vynechat. Potřít se může jen vodou a když se nepomaže ničím, taky to na dobrotě nic nezmění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2011 16:48
12. 12. 2011 18:34
12. 12. 2011 18:28
12. 12. 2011 17:36
12. 12. 2011 12:10
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
12. 12. 2011 12:04
12. 12. 2011 11:53
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné
Jinak štrůdlík super +1
12. 12. 2011 11:31
12. 12. 2011 09:17
12. 12. 2011 08:19
11. 12. 2011 23:39
11. 12. 2011 22:45
11. 12. 2011 22:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 8 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 12 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 15 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 15 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 16 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 18 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 18 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se starat o zahradu v listopadu. Na co nezapomenout před příchodem zimy
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho péct štrůdl cim potrit strudl jak dlouho se peče štrůdl pečení štrúdlu doba peceni strudlu štrůdl doba pečení teplota peceni strudlu jak dlouho péct štrůdl z listového těsta strudl teplota peceni štrúdl teplota delka peceni strudlu listové těsto teplota pečení jak pect strudl jak se pece strudl při jaké teplotě péct listové těsto peceme strudl štrůdl s kypřicím práškem teplota při pečení štrůdlu těsto na štrůdl s kypřícím práškem pri jake teplote pect strudl
Suroviny: těsto listové, jablko, cukr skořice, skořice, rozinky, mandle, strouhanka, vejce, olej
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
13 názorů